Lotta Engbergs okända hälsokamp bakom kulisserna – berättar om oron

MIKAEL SANDSTRÖM, LOTTA ENGBERG

Lotta Engberg har en fullspäckad sommar att se fram emot, men inför premiären av Lotta på Liseberg var hon inte riktigt så förberedd som hon hade hoppats på.
Nu berättar hon om den okända hälsokampen.
0:49

Efter reklamen: Claes Malmberg om relationen till Lotta Engberg efter kyssen i tv

(0:49)

Slå på ljud

Lotta på Liseberg är äntligen igång igen efter nästan ett års väntan. Dessutom blir den här säsongen som vanligt igen, med full styrka i publiken och inga restriktioner om avstånd eller mikrofoner. Som vanligt är det Lotta Engberg, 59, som styr skutan i sommar.

Förutom att restriktionerna är släppta så finns det ytterligare något som är så bra med den här säsongen av Lotta på Liseberg. Det blir nämligen förlängt med två program!

– Tänk att vi har tio måndagskvällar i år, det innebär ju ännu fler gästartister och ännu mer musik och glädje!, har Lotta tidigare sagt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lotta Engberg om tiden på Fångarna på fortet

Men uppladdningen för allsångsledaren Lotta Engberg har inte riktigt varit en dans på rosor. Under våren har hon haft fullt upp med Bingolotto, men även med inspelningarna av Fångarna på fortet.

Lotta och pojkvännen doktor Mikael Sandström, 63, var nämligen några av de svenska kändisarna som begav sig ner till franska La Rochelle för att spela in det folkkära programmet. Hur det gick för dem i tävlingen återstår däremot att se, men några olyckor verkar de, som tur är, inte ha råkat ut för.

Till skillnad från Kristin Kaspersen, 52, som har visat upp den otäcka skadan som hon skaffade sig under inspelningarna av Fångarna på fortet.

”Så jäkla kul jag haft det med bästa laget. Vi gav allt!”, skrev Kristin då och visade upp den blodiga skadan på huvudet som intygar att hon verkligen gav allt.

Därför saknades Doktor Mikael i publiken under Lotta på Liseberg

Lotta Engbergs okända hälsokamp bakom kulisserna

Även om Lotta lyckligtvis verkar ha klarat sig från blodiga olyckor så kom hon trots allt inte hem helt oskadd. Hon blev nämligen smittad av corona.

– Jag och Mikael var iväg och spelade in Fångarna på fortet och kom hem för två och en halv vecka sedan och då hade jag blivit smittad av corona, säger Lotta till Aftonbladet.

Doktor Mikael klarade sig dock från att smittas av covid, men Lotta var sängliggandes i flera dagar och fick sig en rejäl förkylning och feber.

– Och man är inte purung så det tar ett tag innan kroppen kommer tillbaka, säger Lotta till tidningen.

Med tanke på att allt detta hände bara några få veckor innan premiären av Lotta på Liseberg var det minst sagt nervöst för allsångsledaren. Hon hoppades att hon skulle bli frisk snabbt och vilade mycket för att bli pigg.

– Rösten är okej nu, det är mest orken jag har kämpat med. Men alla är så snälla så jag får vila när det behövs, berättar Lotta.

Så hanterade Mikael Sandström saknaden till Lotta under inspelningen av "The Island Sverige"

Se klippet här!

FOTO: Henrik Jansson/Expressen/TT, TV4

SENASTE NYTT!