LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta Engberg ger upp – nu har hon bestämt sig: ”Svåraste jag gjort”

15 feb, 2024 
Maria Broberg
Lotta Engberg meddelade i höstas att hon hoppar av Lotta på Liseberg.
Nu jobbar hon med Bingolotto – på halvtid.
– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, berättar Lotta i ett pressmeddelande.
Annons
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Artisten och programledaren Lotta Engberg, 60, trappar ner. I år väntar hennes första lediga sommar på nästan 50 år, och framöver kommer hon att arbeta på halvtid. I en intervju med Amelia berättar Lotta om beslutet att inte fortsätta med allsångsprogrammet Lotta på Liseberg.

Lotta Engberg om beslutet: ”Bland det svåraste jag gjort”

I oktober 2023 släpptes nyheten om att Lotta på Liseberg lägger ner. Ett beslut som chockade hela svenska folket. I ett pressmeddelande vid den tidpunkten delade Lotta Engberg med sig om känslorna kring avhoppet:

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort.

I en intervju med Amelia berättar Lotta nu att det var ett beslut som hon funderat på i ett par år.

– Det här gör jag för min skull. Att vara ledig på sommaren gör att jag och mina barnbarn kan umgås mer. De två äldsta fyller tio. Om fem år vill de inte vara med mig längre. De yngsta barnen börjar skolan och är låsta till tio veckors sommarlov. Jag vill göra allt med dem och kunna ta emot dem så att de kan gå på seglarskola, spela golf och fiska krabbor, förklarar allsångsprofilen.

Annons

Lotta har inte haft en ledig sommar på bra många år. Årets sommar blir faktiskt Lottas första lediga på 48 år.

– Det började med att jag staplade torv i torvmossen utanför Laxå som 13-åring. Därefter plockade jag jordgubbar på sommaren och jobbade som brickflicka på Esso motorhotell. Där gjorde jag karriär i restaurangen. Jag började i disken, blev sedan kassörska och slutade som kock, säger Lotta Engberg till Amelia.

Lotta Engbergs ödesbesked om Bingolotto

Trots att vi inte längre kommer att se Lotta leda allsången på Liseberg i sommar kan alla oroliga tittare pusta ut. Lotta kommer att fortsätta jobba med det folkkära programmet Bingolotto – på halvtid.

– Jag ska fortsätta jobba med ”Bingolotto”, som är ett halvtidsjobb som jag stortrivs med. Ett superjobb med ett supergäng, precis som ”Lotta på Liseberg”. Det är ett så hjärtligt och levande program, där man ringer hem till folk som finns på riktigt. Jag är en vanlig flicka som gillar att vara med vanliga människor. Grannar och det vanliga livet ligger mig varmt om hjärtat. Jag är ingen röda mattan-människa, men kan vara det om jag måste, berättar Lotta till Amelia.

Annons

Lotta Engberg var den första kvinnliga programledaren av Bingolotto när hon tog över efter Rickard Olsson 2008. Från och med hösten 2023 leder Lotta programmet ihop med Daniel Norberg.

– Daniel är fantastisk, säger Lotta till Amelia och fortsätter:

– Han är pigg, glad och intelligent. Han och jag strävar åt samma håll. Daniel är också en vanlig kille som tycker om vanliga människor. Många gånger har jag jobbat i sammanhang där en tar för sig och den andra måste backa. Så är det absolut inte med Daniel. Vi ser till att den andra får plats och lyfter varandra i stället för att trängas. Det finns en ärlighet i hur man är.

FOTO: TV4, ADAM IHSE / TT

Annons