LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engberg väljer barnbarnen – nu avslöjas sanningen om uppbrottet

04 dec, 2023 
LOTTA ENGBERG
För några veckor sedan kom beskedet att TV4 lägger ner Lotta på Liseberg, detta efter att Lotta själv valt att sluta.
Nu berättar hon varför hon så gärna ville sluta som allsångsledare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Lotta på Liseberg har sänts på TV4 de senaste 15 åren. Det har däremot funnits ända sedan 20 år tillbaka och har letts av sångfågeln Lotta Engberg, 60.

Men för några veckor avslöjade TV4 att programmet läggs ner.

– Lotta Engberg har efter 20 år av Lotta på Liseberg (15 år i TV4) bestämt sig för att årets säsong var den sista från Liseberg. Vi kommer sakna Lotta men vi ser fortsatt fram emot att se henne som fortsatt programledare för Bingolotto, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Pernilla Wahlgrens chock efter Lottas avhopp

Nyheten kom som en chock för många. Även SVT:s allsångsdrottning Pernilla Wahlgren, 55, kunde knappt tro sina öron när hon fick höra vad som hänt.

– Men gud är det mitt fel? Haha nej men det trodde jag skulle pågå hur länge som helst, sa hon då till Hänt.

Även Lotta uttalade sig om sitt avhopp.

– Vi har haft 20 härliga år som fyllt våra somrar med underhållning, allsång och fantastiskt mycket glädje tillsammans, sa hon i ett pressmeddelande.

Annons

Därför ville Lotta Engberg sluta på Liseberg

Men så mycket mer än så fick vi inte veta om varför Lotta valde att sluta som allsångsledare på Liseberg.

Just nu är hon ute på julturné tillsammans med vännen och sångkollegan Elisabeth "Bettan" Andreassen, 65. De två ska spela för fullt både runtom i Sverige och i Norge, men Kikki Danielsson, 71, som brukade vara en del av gruppen, är inte med den här gången.

– Nej hon har sin egna karriär nu, hon har en jättefin karriär. Jag tar av mig hatten för Kikki som är igång med nya countryplattor och jobbar med Sulo. All ära till henne för det. Så hon hade nog inte kunnat vara med här nu, hon har en jätte karriär själv, sa Bettan i Nyhetsmorgon.

Nu har Bettan och Lotta varit på plats i Vinberg, utanför Falkenberg, och i mellansnacket berättade hon att hon ville vara sommarledig helt enkelt. Detta skriver Hallands nyheter.

Lotta berättar vidare under konserten att avhoppet från Liseberg beror på att hon vill tillbringa somrarna med sina barnbarn istället för på Liseberg.

FOTO: Tommy Holl/TT, Karin Törnblom/TT

Annons