ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgrens chock efter beskedet om Lotta på Liseberg

27 okt, 2023 
På onsdagsmorgonen kom beskedet att Lotta Engberg kliver av som programledare för Lotta på Liseberg och programmet läggs ner.
När Hänt träffar Pernilla Wahlgren uttrycker hon sin chock.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

I år firade Lotta på Liseberg 20 år som program och 15 år i tv-rutan. Samtidigt fick Allsång på Skansen ett lyft i och med Pernilla Wahlgren, 55, som allsångsledare.

Efter 20 år som programledare för Lotta på Liseberg kände Lotta Engberg, 60, däremot att det fick räcka.

– Vi har haft 20 härliga år som fyllt våra somrar med underhållning, allsång och fantastiskt mycket glädje tillsammans, sa Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

TV4 bekräftade samtidigt att programmet läggs ner även om det finns en dialog med Liseberg.

Pernilla Wahlgrens chock efter Lottas besked

Sommaren på Liseberg blev uppskattad i vanlig ordning, men tittarsiffror visar att det var ännu större intresse kring SVT:s Allsång på Skansen.

Annons

När Hänt träffar Pernilla hade hon inte hört om nyheten än och blir rejält chockad över Lottas beslut.

– Men gud är det mitt fel? Haha nej men det trodde jag skulle pågå hur länge som helst, säger hon till Hänt.

Vad tror du hände där, var konkursen mot dig för tuff?

– Nej vi har ju olika dagar dessutom. Men jag tror att hon har ju gjort 20 år och någonstans kommer man väl till en punkt där man kanske vill vara ledig på sommaren så det är nog så för henne. Sedan är det lite svårt att ersätta henne eftersom programmet heter Lotta på Liseberg men det kanske blir någon annan på Liseberg.

Lotta Engbergs framtid i Bingolotto – så blir det

Nästa sommar blir det alltså inget Lotta på Liseberg att se fram emot. Men Lotta kommer fortfarande synas i rutan i andra sammanhang, eftersom hon även är programledare för Bingolotto.

När Hänt når Bingolottos pressansvarige John Sarafian berättar han att tittarna kan vara lugna, hon kommer fortsätta i Bingolotto.

”Hon är fortsatt programledare för Bingolotto!”, skriver han i ett meddelande.

Detta bekräftas även av TV4.

– Lotta Engberg har efter 20 år av Lotta på Liseberg (15 år i TV4) bestämt sig för att årets säsong var den sista från Liseberg. Vi kommer sakna Lotta men vi ser fortsatt fram emot att se henne som fortsatt programledare för Bingolotto, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

FOTO: Tommy Holl/TT, Discovery+

Annons