TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lotta Engberg om stödet efter uppbrottet – orden om singellivet

16 sep, 2022 
André Färnsveden
Lotta Engberg.
Dansbands-drottningen Lotta Engberg har haft flera relationer genom åren.
Nu berättar hon om stödet efter det senaste uppbrottet – och om fördelarna med singellivet.
– Det var faktiskt bättre när man var singel, säger Lotta till Aftonbladet.
Annons
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta EngbergBrand logo
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg

Lotta Engberg, 59, är inte bara den omtyckta programledaren i Bingolotto och Lotta på Liseberg, utan har även gjort en lång karriär som dansbands-drottning.

Efter äktenskapet med Anders Engberg, 71, träffade Lotta en ny man, Patrik Ehlersson, 58. De träffades i början på 90-talet när de båda var en del av Anders Engbergs orkester och gifte sig sedan 1999. Men efter 16 år tillsammans tog äktenskapet slut och makarna gick skilda vägar.

Efter det träffade Lotta tv-profilen Mikael ”Dr Mikael” Sandström, 64, även känd som ”soldoktorn”.

Ex-maken talar ut om Christers och Lotta Engbergs otrohetsaffär

Christer Sjögren, 72, är frontman för dansbandet Vikingarna, som snart ska ut på turné. Men förutom bandet följer även en annan dansbands-kung med, nämligen Anders Engberg som tidigare var gift med Lotta Engberg.

Annons

Anders och Lotta träffades under 1984 när de båda körade för Herreys i Eurovision song contest och gifte sig två år senare. De fick två barn ihop, Amanda Engberg och Malin Engberg innan de senare skilde sig.

Christer och Lotta jobbade mycket varandra under 80-talet och trots att båda var gifta kunde de inte förneka kärleken mellan varandra. Otrohetsaffären blev en omtalad skandal men nu när Christer och Anders ska åka på turné ihop är det inget de pratar om.

– Nej, nej, nej. Det är ju snart två generationer sedan. Det finns inte ens med i diskussion. Det är alldeles för länge sedan så det är inget som i huvudtaget diskuteras eller pratas om. Det känns som att det är alldeles för länge sedan, säger Anders till Hänt.

Lottas om stödet efter uppbrottet

Lotta bildade trion Kikki, Bettan & Lotta tillsammans med Kikki Danielsson, 70, och Elizabeth ”Bettan” Andreassen, 64. Men bandet bröt upp 2004. Men trots att bandet inte längre spelar tillsammans berättar Lotta att Bettan är en nära vän som stöttade henne efter skilsmässan från Patrik Ehlersson.

Annons

– Bettan är min ”kändisbästis” och efter min skilsmässa och hennes man Tors död har vi klappat på varandra och åkt på resor och så där, säger Lotta Engberg i en intervju med Expressen.

Efter Lotta Engbergs skilsmässa från Patrik träffade hon Dr Mikael, och båda verkar vara lyckliga i förhållandet. Men det finns ändå saker som Lotta saknar från sitt singelliv, vilket hon berättar om i en intervju med Aftonbladet.

– Jag har lite för många att tycka om, faktiskt. Man skulle önska att man hade mer timmar för både fyrbenta och tvåbenta vänner att kunna hjälpa och umgås med. Det var faktiskt bättre när man var singel, säger Lotta till tidningen efter frågan om hur hennes sociala liv är i dag.

FOTO: Tommy Holl/TT, Stefan Jerrevång/TT

Annons