LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Doktor Mikael ljög om relationen med Lotta Engberg – nu avslöjas allt

03 okt, 2023 
Doktor Mikael och Lotta Engberg
Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström inledde en romans rakt framför ögonen på svenska folket.
Men nu avslöjar Bingolotto-programledaren att det faktiskt inte riktigt gick till som man tror.
– Det är så typiskt Mikael, säger Lotta i Efter fem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

För tre år sedan kastade Lotta Engberg, 60, ut en flirtig hälsning till doktor Mikael Sandström, 65, i en intervju. Det som bara skulle vara en rolig kommentar utvecklades snart till en romans och idag lever TV4-profilerna ihop.

När Lotta gästar Efter fem, med programledarna Axel Pileby, 36, och Tilde de Paula Eby, 50, avslöjar hon att det finns en detalj om hur de träffades som inte stämmer överens med verkligheten.

Under intervjun med Lotta visar Axel upp ett inslag om henne, där de har tagit med ett samtal med doktor Mikael, som de hade med honom strax efter att Lotta lagt in den där stöten som startade allt.

– Via sms har jag haft kontakt med henne. Jag har fått en inbjudan till Västkusten kan man väl säga, sa doktor Mikael då.

Annons

Doktor Mikael ljög om sms:et – det skrev Lotta Engberg egentligen

Men nu berättar Lotta Engberg att det inte alls var så det gick till. I själva verket hade hon dåligt samvete efter kommentaren om doktor Mikael, då hon inte visste om TV4-kollegan var singel.

I Efter fem avbryter Lotta därför Axels presentation om henne för att förklara vad som egentligen hände. Hon menar att sms:et som skickades snarare var en ursäkt än en inbjudan.

– Vänta, vänta, vänta nu får jag stoppa? Jag måste få göra det. Jag fick frågan om att vara med i Efter fem och prata om detta men jag tackade nej. Så står jag och lagar mat och ser plötsligt att Mikael dyker upp efter att jag har skrivit ett vänligt och trevligt sms till ett telefonnummer jag fick av TV4 för att be om ursäkt, jag hade ingen aning om hans status, säger hon och fortsätter:

– Då skrev jag vänligt ”hejsan Lotta Engberg här, du är välkommen till Liseberg när du vill”. Då säger han att jag har bjudit hem honom till Västkusten. Det är så typiskt Mikael.

Lotta Engberg och doktor Mikael visar upp huset efter flytten

Oavsett hur det gick till har det ju i alla fall gått bra för Lotta och Mikael! Bara ett år efter att kärlek uppstod mellan dem avslöjade TV4-doktorn att de skulle bli sambor.

Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg. Vi har faktiskt köpt ett hus, sa Mikael till Expressen då.

Det var såklart i Nyhetsmorgon som doktor Mikael och Lotta Engberg visade upp sin nya villa för första gången och de verkar än idag trivas bra i huset, som ligger i Göteborg!

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4 play

Annons