Lotta Engberg om den tuffa sommaren: "Jag har bara gråtit"

Lotta Engberg om den tuffa sommaren: "Jag har bara gråtit"

I slutet av maj skilde sig sångerskan efter en 20 år lång relation. Sommaren slutade i svårmod och Lotta grät på scenen då sista avsnittet av "Lotta på Liseberg" sändes.

I maj skilde sig Lotta Engberg, 52, från maken Patrik Ehlersson, 51, efter 20 år tillsammans. En initierad källa på TV4 berättade för Hänt  att skilsmässan var allt annat än vänskaplig. Lotta ska ha blivit fly förbannad för att Patrik tagit vissa snedsteg.

– Lotta slängde ut honom och han flyttade till en liten lägenhet i Göteborg, sa uppgiftslämnaren.

Patrik Ehlerson och Lotta Engberg har gått skilda vägar. Foto: IBL

Patrik Ehlersson och Lotta Engberg har gått skilda vägar. Foto: IBL

Under sommaren har hon och Patrik sålt sin lyxvilla i Allingsås för över 8 miljoner kronor, men Lotta har inte velat kommentera försäljningen. Hon har dessutom i tio veckors tid varit programledare för “Lotta på Liseberg” som gjort succé i TV4. Men under sändningen av årets sista program brast det för sångerskan. I slutet av sändningen bjöd hon på en egenskriven låt som tillägnades publiken.

– Det satt en man framför mig på höger sida som började gråta med en gång. Jag tittade inte på honom förrän i slutet och då började jag också gråta. Men det är bra. Det är känslor, säger Lotta i Expressen.

Lotta Engberg har haft en tuff  sommar. Foto: IBL

Lotta Engberg har haft en tuff sommar. Foto: IBL

Skilsmässan är självklart en orsak till att hennes sommar har varit oerhört känslosam. Dessutom var det jobbigt för henne att ta farväl av sitt populära program. Hon förklarar:

– Det var tur att jag hade några veckor på mig att förbereda mig. Jag har sjungit den för mina vovvar och skogens fåglar många gånger. Och jag har bara gråtit. Det är en väldigt ensam melodi och ensam känsla. Jag kan inte ens prata om det.

Även om hennes långa äktenskap är över kan sångerska glädja sig åt att hennes populära program kommer tillbaka igen nästa sommar.

– Det är sista “Lotta på Liseberg”. För i år. Det är inte slut på riktigt för då tror jag att jag skulle gråta ihjäl mig, säger hon.

Läs mer:

Därför tvingades Camilla Läckberg avslöja sin graviditet

Victoria och Daniel flyttar till Spanien – letar hus på Mallorca

Paow dejtar sin PT: “Vi tränar väldigt mycket hemma – om man säger så”

FRÅN FÖRSTASIDAN