LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta Engberg och doktor Mikael stoppar allt – beslutet i relationen

19 jan, 2024 
AvPontus Varg
Det var för snart fyra år sedan Lotta Engberg, 60, flörtade med Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 65, via media, en invit som inom ett halvår skulle leda till förälskelse, kärlek och senare samboskap.
Men hur går tankarna om bröllop?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattanBrand logo
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

Nu vill Lotta Engberg att hon och Mikael ”Soldoktorn” Sandström ska åldras ihop. Men något giftermål blir det inte!

– Det är klart att det finns ett jag, men det finns också ett vi och oss och framtidsplaner. Vi vill ha mer tid till att göra saker tillsammans. Men vi ska inte gifta oss, inte i dag i alla fall. Vi är inne i den åldern att våra barn ska gifta sig. Vi säger också att det är ganska trevligt att leva i synd. Vi behöver inte gifta oss för att känna oss mer som ett par, säger Lotta till Aftonbladet som fyllde 60 år i våras och då tankar på att trappa började formuleras.

– Det gjorde att jag började fundera på min ålder. Man har inte oändligt med tid kvar. Det gäller att ta vara på den. Jag vill förverkliga mina drömmar, säger Lotta och fortsätter:

Annons

– Jag vill hitta ett lugn, jag är ju otroligt energifylld. Jag skulle vilja kunna dämpa det lite grann.

Lotta: ”Fannsinte i min sinnevärld att jag skulle skaffa ett förhållande”

Lotta trodde inte att hon skulle få uppleva den stora kärleken igen.

– Trots att det var jag som slängde ut tråden så fanns det inte i min sinnevärld att jag skulle skaffa ett förhållande. Det kanske var därför vi var så försiktiga i början. Jag hade slickat mina sår och hade det ganska bra med mina barn, hundar och kompisar, säger hon till Aftonbladet.

Även Mikael var inne på samma spår.

– Jag hade förlikat mig med att jag känslomässigt hade det bästa i livet bakom mig. Jag insåg att jag aldrig mer kommer att ha ett kärleksliv. Sedan kommer jag att dö, säger Soldoktorn och fortsätter:

– Jag har haft existentiella tankar om att en gång var du kär och aldrig mer, en gång älskade du och sen aldrig mer. Så var min inställning och det var jävligt dystert. Sen kom jag till insikten att jag kanske har fel.

Annons

Mikael berättar:

– Det blir bättre och bättre. Vi tjafsade rätt mycket i början. Vi är så fruktansvärt olika, det är ett mirakel att vi är tillsammans över huvud taget. Det är nästan så att vi inte passar ihop. Nu har kanterna slipats ned, men de var ganska vassa i början tycker jag, säger Mikael som är den av de två som har fått jobba mest med sig själv.

– Om jag ska vara objektiv, vilket jag alltid är, så är det jag. Så det är mig det är synd om, säger han.

Mikaels kärlekshyllning: ”Hon har en stor palett av mänskliga känslor”

På frågan om vad som är det bästa med Lotta, säger Mikael.

– Personlighet består ju av så mycket, men kombinationen av hennes egenskaper, både människan och kvinnan och den unga hjärnan som hon har är det bästa med Lotta. Hon har en stor palett av mänskliga känslor som vida överstiger mina. Det ser jag ju, jag är inte dum.

Lotta får samma fråga av Aftonbladet:

– Att han inte ger sig, att han fortsätter vara den han är och att han utmanar mig och ser mig. Att han är som han är, det triggar mig, säger Lotta och tillägger:

– Han är ju skitsnygg, charmig och intelligent! Vad mer behöver man?

Foto: TT / TV4

Annons