LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta Engberg ersätts i Bingolotto – de tar över som programledare

12 apr, 2024 
Det är Lotta Engberg och Daniel Norberg som leder Bingolotto normalt sett.
Men i Bingolottos sommarkväll byts de ut – här är ersättarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

För ett år sedan kom beskedet om att Stefan Odelberg, 49, lämnar Bingolotto och istället var det komikern Daniel Norberg, 34, som tog över stafettpinnen.

Sedan dess har Daniel och Lotta Engberg, 61, sänt Bingolotto varannan söndag och tillsammans på de lite större sändningarna.

– Nu känner vi varandra bra, tycker jag. Vi ses inte så ofta, men hon är verkligen kanon. Go, enkel och lagom galen! Det är hundra procent glädje, men jag är fortfarande ganska ny. Jag försöker göra det lättsamt, jag försöker vara mig själv och bara ha det roligt, sa Daniel till Hänt på frågan om relationen till Lotta.

Lotta Engberg och Daniel byts ut i Bingolottos sommarkväll

På somrarna är det dock ledighet som gäller för Daniel och Lotta, de byts ut och istället har Casper Janebrink och Agneta Sjödin lett Bingolottos sommarkväll.

Annons

År 2021 var det premiär för Bingolottos sommarkväll. I år är programmet tillbaka igen och Bingolotto bekräftar att Agneta och Casper kör sändningarna även i år.

”Agneta och Casper kör tillsammans”, skriver Bingolottos pressansvarige John Sarafian i ett meddelande till Hänt.

CASPER JANEBRINK, AGNETA SJÖDIN
CASPER JANEBRINK OCH AGNETA SJÖDINFOTO: Tommy Holl/TT

Det ska Lotta Engberg göra i sommar

Normalt sett brukar Lotta inte kunna leda Bingolotto på somrarna eftersom hon alltid varit så upptagen med sitt allsångsprogram Lotta på Liseberg.

Men efter förra säsongen valde hon att lägga skorna på hyllan och programmet är nu nedlagt.

– Att fått dela 20 år med publiken på Liseberg och 15 år på TV4 med en stor allsångspublik hemma i sofforna är den finaste musikaliska gemenskap jag känt. Jag är oerhört tacksam för de här åren, sa Lotta i ett pressmeddelande.

Hon berättade även varför hon valde att sluta:

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, fortsätter hon i pressmeddelandet.

Med andra ord kommer Lotta få sin första lediga sommar på flera decennier. Så skönt för dig Lotta!

FOTO: TV4, TT

Annons