LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Bromér försvinner från Mix Megapol – han ersätter: ”Nu är det dags”

01 jul, 2024 
Linnea Söderberg
Till vänster syns Lotta Bromé titta på en plansch på sig själv där Mix Megapol-loggan också syns. Till höger närbild på Lotta som håller upp en armen i en gest och tittar lite uppåt.
Lotta Bromé på Mix Megapol sänds varje vardagseftermiddag i radiokanalen.
Nu tar programledaren dock en paus över sommaren och ersätts.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bakom kulisserna med Gry Forssell på Mix Megapol – svarar på frågan alla undrarBrand logo
Bakom kulisserna med Gry Forssell på Mix Megapol – svarar på frågan alla undrar

Programledaren Lotta Bromé, 59, var med och startade P4 Extra 2008 på Sveriges Radio, och ledde sedan programmet i flera år. Hon har också vunnit På Spåret och varit julvärd i SVT.

År 2017 kom nyheten att hon lämnar Sveriges Radio, och sedan i maj 2022 har hon jobbat på Mix Megapol.

Där började hon leda programmet Halv tre med Lotta Bromé,för att sedan gå över till succéprogammet Lotta Bromé på Mix Megapol. Ett program som nu sänds varje vardagseftermiddag klockan 16 i kanalen.

Därför försvinner Lotta Bromé från radion

Men nu försvinner alltså Lotta Bromé från Mix Megapol ett tag. Anledningen? En välförtjänt semester! Det här berättar Mix Megapol på deras Instagram.

Lotta Bromé går nu på en välförtjänt sommarledighet och är tillbaka på Mix Megapol i augusti. Hon vill passa på att önska alla en härlig sommar med en somrig sång av Elov & Beny tillsammans med Sofia.” skriver radiokanalen.

Annons

Inlägget består av en video där Lotta själv börjar med att hälsa till alla lyssnare.

– Nu är det dags för mig att ta sommarlov och jag hoppas också att du får en härlig sommar. Och vad passar egentligen bättre än ett litet klipp från ett av våra fredagshäng?

I klippet syns sedan Sofia sjunga låten Sommarlov av Grannen Måns, tillsammans med musikgruppen Elov & Beny som har skrivit låten.


Ersätter Lotta Bromé i över en månad

Lotta Bromé är tillbaka med sitt program den 5 augusti. Det bekräftar programledaren och redaktören Elaine Mooe i ett mail till Hänt.

Framtill dess är det Ray Matsson som sänder mellan klockan 15-19 och i Mix Megapol, men det är livepasset på förmiddagen mellan klockan 11 och 15 som mest kommer likna Lottas program.

– Jag är den som kommer ha mest lyssnarkontakt och gäster, skriver Elaine Mooe.

Även programmet Gry Forsell med vänner har tagit semester, och på morgnarna sänds istället Sommarmorgon med Erik Myrlund och Happy Jankell.

FOTO: TT

Annons