LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Bromé byts ut i Mix Megapol – sanningen bakom

03 jun, 2024 
Loke Westberg
Mix Megapol-programmet Lotta Bromé sänds varje vardagseftermiddag.
Nu stoppas dock huvudpersonen från att vara med i programmet och ersätts.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens chock – här får hon veta att Lotta på Liseberg läggs ner: ”Mitt fel?”Brand logo
Pernilla Wahlgrens chock – här får hon veta att Lotta på Liseberg läggs ner: ”Mitt fel?”

Lotta Bromé, 59, har vunnit På spåret och varit julvärd i SVT, men framförallt var hon med och startade Sverige Radio-programmet P4 Extra 2008 och ledde sedan samma program i många år. 2022 tog hon dock klivet över till konkurrenten Mix Megapol.

Där började hon leda programmet Halv tre med Lotta Bromé, för att sedan fortsätta med uppföljaren Lotta Bromé på Mix Megapol. Programmet är ett stående segment som sänds klockan 16.00 varje vardagseftermiddag i radiokanalen.

När de trogna lyssnarna har satt på radio senaste tiden har de chockats av att det inte var den vanliga oefterhärmliga stämman som hälsade de välkomna till radioprogrammet.

Hon ersätter Lotta Bromé i Mix Megapol

Istället är det Madeleine Kihlman, 46, som presenterar sig för lyssnarna.

Madeleine Kihlman har jobbat på Mix Megapol i över tio års tid och brukar bland annat vara med i programmet Gry Forssell med vänner. Hon har tidigare lett programmet Jul med Madeleine Kihlman som spelar enbart julmusik under juletider.

Därför saknades Lotta Bromé

Madeleine Kihlman inledde torsdagens program med att berätta för lyssnarna varför hon bytt ut den ordinarie programledaren som inte är på plats.

Annons

– Hej och varmt välkommen till Mix Megapol. Lotta Bromé är sjuk idag, jag som hoppar in istället heter Madeleine Kihlman, säger hon i programmet.

Under fredagens program var det återigen Madeleine Kihlman som satt i programledarestolen eftersom Lotta fortfarande var sjuk.

Förra sommaren meddelade Mix Megapol att Lotta Bromé skulle ta en paus från radiokanalen. Anledningen var då att hon skulle gå på en välförtjänt semester under sommarmånaderna.

"Nu går Lotta på Mix Megapol på semester! Hon vill hälsa er alla ett stort tack för att ni lyssnar på programmet och en så himla härlig sommar! Se till att ladda upp batterierna så hörs vi igen i augusti”, skrev radiostationen på sin Instagram då.

Men hennes frånvaro beror alltså inte på någon semester den här gången, utan ett sjukdomsfall.

Vi får hoppas att Lotta Bromé kryar på sig och åter kan underhålla lyssnarna snart!

FOTO: TT

Annons