melodifestivalen 2023

Elov & Beny-Elovs besked om cancern – berättar timmar innan Mello

MELODIFESTIVALEN 2023

För några år sedan fick Mello-aktuella Elov ett cancerbesked.
Nu berättar han för Hänt hur han mår idag.
– Lever livet till fullo så att säga, förklarar han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”
0:54

Efter reklamen: Därför syns inte Eva Rydberg och Ewa Roos män i publiken: ”Skönt”

(0:54)

Slå på ljud

Snart är det äntligen dags för Melodifestivalen 2023 att kicka igång på riktigt. Bland de tävlande i första deltävlingen i Göteborg ser vi en salig blandning av låtar, allt från Jon Henrik Fjällgrens techno-jojk till EPA-dunk från succéduon Elov & Beny.

Elov & Beny består av Mattias "Elov" Elovsson, 33, och Oscar "Beny" Kilenius, 32. De har tidigare berättat för Hänt om hur de egentligen kom fram till sina artistnamn och i Elovs fall handlar det ju om en förkortning av hans efternamn. Men i Benys fall beror det på att det var namnet han gick under när han började spela datorspelet CS.

Elov & Beny är bland annat kända från dunderhiten Bubbel på balkongen som slog igenom med dunder och brak på Tiktok förra året. Nu tar de EPA-dunken ett steg längre – nämligen in på Melodifestivalens scen!

Elov & Beny är högaktuella i Melodifestivalen 2023

För första gången sedan 2020 är "Mello-turnén" ute på vägarna igen och första deltävlingen går av stapeln i Göteborg. Artisterna har varit på plats hela veckan och repat inför lördagens stora show och det är definitivt "Mello"-stämning som råder här i staden. Faktum är att hela Scandinavium är utsålt kvällen till ära.

När Hänt träffar Elov & Beny efter fredagens genrep är det första gången de kört igenom numret på scen med publik på plats. Allt kändes bra och de var väldigt lättade eftersom de trodde att scenen skulle vara större än den faktiskt var.

På plats i publiken under lördagskvällen kommer de ha en stark hejaklack i form av sina nära och kära.

– Vi har ju mycket familj och vänner från Örebro. Sambo, alla vänner och familj, säger Elov till Hänt.

– Jag har ju två av mina tre kids här. En, den minsta, är hemma hos farfar och de andra två är här. Så de kommer ha Elov & Beny-kläder och skrika högt tror jag. Jag tror att barnen har gjort plakat också, säger Beny.

Så mår Elov idag – efter cancerbeskedet

Idag går karriären som på räls men för några år sedan, 2015, kom ett tungt bakslag; Elov diagnosticerades med tjocktarmscancer.

– Det var riktigt kaos och jag höll på att stryka med. De opererade bort en stor bit av tjocktarmen, där tumören satt. Sedan var jag bra i nästan fem år och läkaren sade att "nu är det nästan champagne-läge". Men vid nästa kontroll så hade jag en ny tumör och det blev en till operation 2019, berättar Elov för TT.

Men hur mår Elov egentligen idag? Nu berättar han för Hänt.

– Alltså jag mår bra idag, så det finns inte så mycket och prata om utan jag är positiv och lever livet till fullo så att säga. Länge lever livet, all good, säger han glatt.

Men om sjukdomen är helt borta är han faktiskt inte riktigt säker på.

Är du friskförklarad?

– Jag tror det, säger Elov till Hänt.

FOTO: Adam Ihse/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN