Så blev Elov & Beny i Mello 2023 kända – allt om TikTok-profilerna

Elov & Beny

Musikduon och TikTok-stjärnorna Elov & Beny, beståendes av Mattias "Elov" Elovsson och Oscar "Beny" Kilenius, har slagit igenom fort och stort med sina virala epadunk låtar som Bubbel på balkongen.
Snart ser vi de dessutom medverka i Melodifestivalen 2023.
Här är allt du vill veta om Elov & Beny.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tone Sekelius öppnar upp sig om sin bröstoperation: “Åt så mycket morfin”
0:54

Efter reklamen: Tone Sekelius öppnar upp sig om sin bröstoperation: “Åt så mycket morfin”

(0:54)

Slå på ljud

Elov & Beny är den populära epadunksduon som under 2022 slog igenom på TikTok och toppade Spotify-listorna. Här är allt du behöver veta om Elov & Beny.

Det heter Elov och Beny egentligen – så gamla är de

Duon som egentligen grundades 2008 består av Mattias "Elov" Elovsson och Oscar "Beny" Kilenius.

Mattias är 33 år år och Oscar är 32 år.

Har Mattias ”Elov” Elovsson och Oscar ”Beny” Kilenius flickvän?

Så hur ser artisternas kärleksliv ut? Beny är sambo med Isabelle och har även tre barn: Ben, Vincent och Melissa. Även kollegan Elov är upptagen, då han är sambo med Elin.

Därför känner du igen Elov & Beny - blev kända på TikTok

Musikgruppen från Örebro, Elov & Beny, var under 2022 med och satte en helt ny genre på den svenska musikkartan, nämligen epadunk, elektronisk raggarmusik som förknippas med epatraktorer och A-traktorer. Duon lyckade med att få hela svenska folket att sjunga med i låtar om att gå ut och ströga.

Med sina kontroversiella texter och klingande melodier har Elov & Beny på kort tid slagit igenom stort, något som började på plattformen TikTok. På TikTok har låtarna blivit till stora trender där ungdomar mimar och dansar till låtarna.

Kända ansikten som bland annat Edvin Törnblom, 26, och Melodifestivalen aktuella Emil Henrohn, 25, har hoppat på trenden och spelat in egna videor till låtarna.

Elov & Benys största hits: Bubbel på balkongen med Sofia Svensson och Cheva på fredag

Idag är Elov & Beny en av Sveriges mest spelade artister, med ungefär en miljon lyssnare varje månad på Spotify.

Deras populäraste låt, som du kanske har hört, är Bubbel på balkongen som duon gjort tillsammans med gruppen Sofie Svensson & dom där. På Spotify har låten nästan 30 miljoner lyssningar och på Youtube 1,4 miljoner visningar.

Cheva på fredag är en annan låt av Elov & Beny som gått viral, samma dag som låten släpptes hamnade den på plats 14 bland de mest spelade låtarna i Sverige. Idag har den snäppet under fem miljoner lyssningar på Spotify.

Andra populära låtar från TikTok-duon är bland annat Kommer över dig, med 13 miljoner lyssningar och Supa Sova Sex och Likes, med 12 miljoner lyssningar.

Elov & Beny medverkar i Mello 2023 med låten Raggen går – sjunger om korv och bröd

Musikduon kommer vi för första gången kunna se på TV-skärmen på lördag 4 februari då de deltar i den första deltävlingen i Melodifestivalen 2023.

Elov & Beny kommer att delta med bidraget Raggen går, som handlar om raggarlivet. Och inte går det att göra en låt om raggare utan att sjunga om korv med bröd. En hel vers ägnas nämligen åt delikatessen.
”Vi stannar på macken och fyller på tanken
Och tar en korv med bröd
På med lite ketchup, på med lite senap
Grädden på moset är rostad lök”

Artisterna själva har skrivit bidraget tillsammans med låtskrivarna är Johan Werner, Kristian Wejshag, Tim Larsson, Mattias "Elov" Elovsson och Oscar "Beny" Kilenius.

– Vi har kommit med sjukt många idéer till musikproducenterna som ska hjälpa oss att sätta ihop det här, så vi får se vad det blir, sa Oscar "Beny" Kilenius om deras bidrag i november.

Deltävlingen kommer sändas klockan 20:00 på SVT1 och SVTPlay.

FOTO: Janne Danielsson/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN