LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Loa Falkmans ord om bråket med Björn Skifs – så ser han på det idag

13 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Loa Falkman & Björn Skifs
För åtta år sedan hamnade Loa Falkman och Björn Skifs i en konflikt och bröt kontakten.
I en intervju med Expressen berättar den före detta Ica-profilen nu hur relationen till sångaren ser ut idag.
Annons
Allt om Loa FalkmanBrand logo
Allt om Loa Falkman

Loa Falkman och Björn Skifs är två av Sveriges mest folkkära underhållare och har länge också varit vänner utanför scenvärlden. Men inte längre. I Björns självbiografi Mitt liv som scengångare skriver han om konflikten som uppstod mellan honom och den stora Ica-profilen, och hur den minst sagt infekterade relationen ser ut idag. I en ny intervju med Expressen delar Loa nu med sig av hur han ser på bråket idag.

”Jag är förbannad och Pernilla gråter”

I boken berättar Björn att det var i samband med musikalen Spök igen som deras vänskap föll isär. Det var Björn, Bengt Palmers och Björns hustru Pernilla Skifs som stod bakom hela föreställningen och Loa togs in för att spela den 239-årige betjänten Bernhard. Men Loas bemötande av Pernilla fick Björn att reagera starkt.

I boken skriver han hur Loa motarbetade henne så pass mycket att det tillslut ledde till ett krismöte med Loa och en annan ur produktionen. Men mötet som de hoppades skulle lösa saker och ting fick istället en oväntad vändning. Mötet slutade nämligen med att Björn, Bengt och Pernilla fick höra att de inte fick komma till Cirkus under föreställningarna.

Annons

"Mötet blir en enda lång smutskastning mot Pernilla från deras sida. De är rent ut sagt elaka", skriver sångaren innan han fortsätter:

"Vi förstår ingenting. Menar de verkligen på fullt allvar att vi tre som står bakom hela föreställningen, manus, musik, regi med mera inte längre har tillträde till teatern? Det är ju absurt. Det är en chock, en fruktansvärd besvikelse, en helt … ja, vansinnig situation, förstås. Jag är förbannad och Pernilla gråter."

Fick ett brev

Björn påstår sedan att han senare fick ett brev från Loa som gjorde situationen allt annat än bättre.

"Det var ett nytt knivhugg. Han vädjade till mig att jag skulle förstå varför han agerat som han gjorde, eftersom jag innerst inne borde inse vilken usel regissör och värdelös kärring jag i själva verket var gift med", berättar han innan han avslutnings skriver:

"Jag behöver kanske knappast tillägga att vår vänskap idag är ett minne blott."

Annons

Loas nya ord om konflikten

Precis som Björn jobbar Loa också väldigt nära sin fru Rosy Falkman. Hon är nämligen hans manager och när Loa får frågan om de någonsin har varit oense under karriärens gång berättar han att det bara inträffat en gång.

– Inte egentligen. Enda gången var för några år sen när jag blev tillfrågad om en produktion som jag verkligen ville göra. När vi hade åkt från mötet, så sa min fru att den där rollen tar du inte. Jo, tyckte jag. Så gjorde jag det ändå, och det blev katastrof, säger han och syftar på musikalen med Björn och Pernilla.

När han sedan får frågan om relationen till Björn förklarar han att han idag har gått vidare.

– Björn och jag har talat och haft kontakt om det där då. Det är utagerat för min del, och jag beundrar Björn som artist enormt. Men som sagt det blev katastrof. Men jag vill egentligen inte kommentera det mer. Det är fullständigt oviktigt och utagerat, säger han.

Annons