Här är sex kändisar som bär sina ärr med stolthet

Ärr är något som de allra flesta har – så även våra kändisar.
Här är en lista på sex stycken kändisar med tydliga ärr!

1. Skådespelaren Sofia Helin har ett ärr över läppen efter en cykelolycka.

I succéserien Bron är ärret förstärkt för att ge extra karaktär åt hennes rollfigur Saga.

2. Sommaren 2012 fick artisten Axel Schylström för sig att klättra upp på ett tågtak och fick då 16 000 volt genom kroppen och han har därefter tydliga ärr på hela kroppen efter olyckan.

3. Lotta Lundgren har ett ärr på bröstbenet som sträcker sig från revbenen ner till höften. Detta efter att hon var tvungen att operera bort en cysta, som var lika stor som ett vitkålshuvud.

4. Anton Ewald har ett ärr på sin läpp. Detta efter en operation som gjordes när han var liten.

– Jag föddes med att min läpp var isär. Jag vet inte vad förkortningen heter men harmynta kallas det, har han sagt till Nyheter24.

5. 2014 var Paradise Hotel-profilen Tanja Kallin med om en olycka som gjorde att hon blev 50 procent brännskadad på sin kropp. Olyckan inträffade när Tanja kom åt en tågledning och hon fick 16 000 volt genom kroppen.

6. Börje Salming fick 600 ärr efter en olycka på isen. När Salmings lag Toronto mötte Detroit i november 1986 åkte Börje på en rejält allvarlig ansiktsskada.

Salming hamnade liggande framför målvakten varpå Detroit-forwarden Gerard Gallant tappade balansen och trampade med skridskon på Börjes ansikte.

– En centimeter åt ett annat håll och jag hade varit utan höger öga. Eller en decimeter längre ned och Gallants skridsko hade träffat halsen, har Börje berättat i sin bok Legendaren – Salming.

Det slutade med 300 stygn, men Börje verkade ta det hela med ro när han uttalade sig i en intervju efter matchen.

– Efter den andra ansiktsskadan sa jag att det skulle komma en tredje, sa han i intervjun.

–Jag antar att jag hade tur, mitt öga är okej. Det ser inte bra ut, sa han då.

SENASTE NYTT!