Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lisas tårar efter avhoppet i Biggest loser: ”Skittufft”

15 apr, 2019 
Lina Arvidsson
Kvinna gråter
Måndagens avsnitt av Biggest loser på TV4 blir känslosamt då en av deltagarna fattar ett stort beslut. Efter att ha lidit av ätstörningar i många år berättar Lisa van Ginhoven om beslutet att hoppa av tävlingen.
Annons
Oväntade avhoppet i Biggest loserBrand logo
Oväntade avhoppet i Biggest loser

Årets säsong av Biggest loser på Sjuan har redan bjudit på en del överraskningar. Det har varit så väl viktchock som tittar-ilska i TV4:s vikttävling.

Programledaren Anna Brolin, 38, har tidigare avslöjat att det blir en säsong med starka känslor och att det för hennes del har varit en av de mest känslosamma inspelningarna.

– Det är så sjukt tragiskt men de är så starka och modiga som berättar det här, så det har varit en känslomässig bergochdalbana för alla både bakom och framför kameran, har Anna Brolin sagt till Hänt.

I måndagens avsnitt tränar det svarta laget med sin coach Pischa Strindstedt. Efter ett hårt pass ber deltagaren Lisa van Ginhoven, 24, om en pratstund med Pischa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har ganska lätt för att kräkas på träningen och så. Jag har haft problem med att jag har kräkts upp mat och det känns som att det börjar komma tillbaka här. Det är nästan så att jag känner att jag äter för lite för att jag inte ska kunna känna att jag kan kräkas upp det, för jag vågar inte äta. För då kommer tankarna in igen, att jag måste spy upp det, berättar Lisa.

Annons

Pischa Strindstedt råder Lisa att prata med Biggest losers psykolog.

– Du måste få nya redskap och nytt tänk och det kommer att få ta sin tid, säger Pischa.

Känslosamt avhopp i Biggest loser 2019

Lisa van Ginhoven funderar genom avsnittet på hur hon vill göra och berättar om sina tankar kring ätstörningen.

– Jag har mått bra under tiden jag varit här, men det är som att gå runt med en stor hemlighet som man egentligen bara vill ska försvinna. Det har varit en grej som jag har hållit för mig själv, just för att jag inte ville att någon skulle få reda på det. Att säga att man har ätstörning när man är överviktig känns som att folk inte tror på en, typ. Att man är en bulimiker som typ glömt att spy, säger Lisa i Biggest loser.

Senare i avsnittet berättar Lisa van Ginhoven för sina kamrater att hon bestämt sig för att lämna tävlingen. Det blir ett känslosamt avsked med många tårar.

– Jag har under några år, i vissa perioder, haft problem med bulimi. Sedan jag kom hit har det bara blivit värre, säger Lisa och fortsätter:

Annons

– Jag känner att jag måste få hjälp och jag tror inte att jag kan göra det här. Så jag har beslutat mig för att åka hem, så jag kan få professionell hjälp.

Hon kramas om av sina kamrater i Biggest loser som önskar henne all lycka till. När Lisa lämnar gården är hon fast besluten att berätta för sina närmaste om sitt problem, något hon aldrig tidigare gjort.

– Jag vet att det är bra. Men det är skittufft, säger Lisa van Ginhoven.

FOTO: TV4

Annons