Artikeln innehåller reklamlänkar

Tittarnas ilska efter TV4:s beslut om Biggest loser

Kritik mot Biggest loser 2019

TV4-profilen Anna Brolin är programledare för årets säsong av Biggest loser på Sjuan. Nu riktar tittarna kritik mot programmet efter kanalens beslut om deltagarna.

I måndags var det premiär för en ny säsong av Biggest loser på Sjuan och TV4-play. Programmet går ut på att 14 deltagare tävlar i viktnedgång och kämpar för ett friskare och mer hälsosamt liv. Inför det första avsnittet var programledaren Anna Brolin, 38, med i Nyhetsmorgon för att prata om inspelningarna och vad tittarna kan förvänta sig av den nya säsongen.

– Det här är den starkaste säsongen som jag har jobbat med. Jag har aldrig gråtit så mycket och har aldrig blivit så berörd, sa Anna Brolin i Nyhetsmorgon.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

TV4-profilen berättade vidare att hon inspireras av deltagarnas mod.

– Det är så imponerande att se deras kämparglöd och kämparvilja. Att följa dem från att knappt kunna stå upp till att klara av träningspass som knappt allsvenska-spelare skulle fixa. Det är otroliga livsöden som på något sätt får ett positivt slut, sa hon.

Tittarnas åsikter om reglerna i Biggest loser

Varje vecka är det invägning i Biggest loser. Efter det får den person som gått ner minst i vikt lämna programmet. Trots att Sjuan-tittarna är med på att det är en tävling och att det finns en vinstsumma att ta hem är det många som anser att deltagarna borde få stanna kvar på träningslägret trots att de inte lyckats gå vidare.

Biggest losers Facebook-sida är det flera personer som uttrycker denna åsikt i kommentarsfältet.

”Tycker inte man ska skicka ut någon, så hjärtskärande att se deras besvikelse”, skriver en person.

”Synd de inte kan göra om programmet så att alla får stanna och kämpa om första platsen”, skriver en annan.

Sjuan har inte svarat på tittarnas åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

Biggest loser sänds på måndagar och tisdagar klockan 21.00 på Sjuan och TV4-play.

LÄS MER: Anna Brolins tårar i Biggest loser: “Aldrig gråtit så mycket”

LÄS MER: Anna Brolins chock efter enorma viktraset i Biggest loser

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!