TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lisa Nilsson om flytten utomlands – därför lämnade hon landet

15 aug, 2022 
Lisa Nilsson
Lisa Nilsson medverkade nyligen i En smak på livet på TV4.
I programmet berätta artisten bland annat om beslutet att lämna Sverige helt.
– Jag blev en annan person, säger hon.
Annons
Cherrie om relationen till de andra deltagarna i Så mycket bättreBrand logo
Cherrie om relationen till de andra deltagarna i Så mycket bättre

Lisa Nilsson, 52, har haft sången i blodet sedan barnsben. Sångerskan fick sitt riktigt stora genombrott efter att hon släppte sitt album Himlen runt hörnet 1992 som var sitt tredje i ordningen.

Albumet fick stort nordiskt genomslag och tog hem hela tre Rockbjörnar, tre svenska grammisar och två danska grammys. Hon har dessutom tagit sig ann ett par roller i film, teater och olika shower. Hennes show Kvinnan som är jag fick ett rejält genomslag. Ett minst sagt imponerande cv!

Många tittare känner nog även igen Lisa Nilsson från Så mycket bättre som hon medverkade i 2015 där hon blev en stor favorit. Lisa gjorde fem år senare comeback i programmet trots att hon till en början tackade nej. Men när hennes andra föreställningar blev inställda med anledning av pandemin så ångrade hon sig, något hon tidigare berättat för Aftonbladet.

Lisa Nilssons stora renovering av sommarhuset

På Lisas sociala medier har hennes följare ofta fått ta del av hennes sommarhus som varit i hennes ägor sedan 1993. Huset är beläget i Stockholms skärgård och hon har tillbringat många somrar där då flera i familjen har semesterhus i området.

Annons

– Det är en fantastisk frihetskänsla att vara där, jag kan koppla av på ett annat sätt och tycker om att vara oåtkomlig. Jag har i samarbete med min arkitektvän Anders Frelin renoverat och byggt till huset jag köpte ensam 1993, samt byggt en Attefallsstuga. Hjärteprojektet har pågått i två år. Därute kan jag sitta och skriva – både låtar och i framtiden kanske även någon form av bok, vilket jag förstått att både fans och flera förlag önskar sig av mig, har Lisa berättat i en intervju med Allas.

Flydde landet: ”Var så förbaskat trött på Sverige”

När Lisa Nilsson nyligen gästade En smak på livet berättade hon om ytterligare ett äventyr som innebar en flytt. Hon beskriver det själv som att hon flydde från Sverige med anledning av att hon var så trött på svensk musikindustri.

Året var 2004 och Lisa skrev ett avskedsbrev till sina fans för att sedan lämna Sverige för Brasilien. Fyra månader senare hade hon sin första konsert på en restaurang i den brasilianska staden São Paulo.

– Jag hamnade där. Jag åkte själv, jag var så förbaskat trött på Sverige och svensk musikindustri. Det var hela streamingchocken, alla var så ängsliga. Det var tråkig vibb på hela grejen. Så jag rymde. Det är inte ofta det händer i livet att man är vuxen och fri, berättar Lisa Nilsson i programmet.

Resan beskriver hon som en helande upplevelse.

– Det var superhelande för mig, jag blev en annan person, säger Lisa Nilsson i En smak på livet.

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

Annons