Lisa Miskovsky talar ut om svåra tiden efter skilsmässan

Lisa Miskovsky talar ut om svåra tiden efter skilsmässan
Det har snart gått fem år sedan Lisa Miskovsky skilde sig från Marius Sommer. I Efter fem på TV4 berättar hon om den tuffa tiden efter skilsmässan och hur svårt hon har att vara ifrån sina barn.
Annons

Torsdagens gäst i Efter fem på TV4 var artisten Lisa Miskovsky, 44, som är aktuell med ny musik efter ett uppehåll på sju år. Hon har precis släppt en ett par nya låtar, och i höst släpper hon ett nytt album. Innan dess ska hon åka ner till Portugal och vågsurfa, för att ladda upp inför den kommande turnén.

Annons

– Det är svårt att vågsurfa. Jag har tävlingssimmat i nio år, så jag har ju vattenvanan inne, men det där med tajmingen är fruktansvärt svårt. Jag ser mig som en glad amatör, berättar sångerskan.

Därefter förklarar hon varför det dröjt sju år att göra den nya skivan:

Annons

– Jag har ju fått två barn och det tog lång tid för mig att acklimatisera mig i rollen som förälder. Sen att kombinera det med musiklivet… inte det kreativa, men att vara borta från barnen, hålla på att turnera. Det tog lång, lång tid innan jag hittade en väg igenom det där. Jag tog den långa sega vägen, men det tycker jag det är värt idag.

Till saken hör också att Lisa 2014 skilde sig från ex-maken Marius Sommer, 44, som hon har döttrarna Elvira, 12, och Elsa, 9, med. De två hade varit tillsammans ända sedan 1997, och i Efter fem förklarar Lisa att det jobbigaste med skilsmässan var att inte få ha barnen på heltid längre.

– Det var en stor omställning att ha varannan vecka-skissen. Jag tyckte den kändes oerhört onaturlig och forcerad, men det är ju så det ska vara. Det tog tid för både dem och mig, alla parter, att hitta sig själva där. Det rullar på nu, men det tar ju sjukt lång tid. Det är bara att konstatera.

Visste inte vad hon skulle göra utan barnen

Lisa Miskovsky fortsätter berätta om hur det kändes att leva livet på egen hand efter skilsmässan.

Annons

– Man är ju inte så där 20 heller, så jag visste inte vad jag skulle göra den där veckan då jag inte hade dom. Det var ju jättetomt, och tufft också. Men det som är fint med musik är ju att man skriver mycket och blir väldigt kreativ även av sorg, stress och frustration.

Det är tydligt att barnen både betyder allt för henne, att det är mycket saknaden av dem som har inspirerat henne i låtskrivandet till den nya skivan och att hon och döttrarna har en väldigt fin och nära relation.

– Jag har valt att ha mycket tid tillsammans med dom och vi gör mycket tillsammans, är ute i naturen och kollar på fåglar, och jag har med dom överallt. Dom älskar musik, två riktiga esteter. Jag har inte pushat dom. Det är mycket teater, dans, musik, film och regi och sagor, mycket kreativt. Sen gör vi ju allt ihop. Jag tycker att man lär känna varann väldigt bra då också, av att man reser och gör mycket ihop.

FOTO: TV4, TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…