LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen bakom Lisa Brolanders artistnamn Moonica Mac

03 maj, 2021 
Moonica Mac är Lisa Brolander
Lisa Brolander, eller Moonica Mac som hon kallar sig, är en av artisterna i Så mycket bättre 2021.
Varför kallar Lisa sig som hon gör?
Här kan du läsa sanningen om artistnamnet.
Annons
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kändaBrand logo
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kända

En av artisterna i Så mycket bättre 2021 är är sångerskan, låtskrivaren och producenten Lisa Brolander, 30, eller Moonica Mac som hon kallar sig när hon kliver upp på scen.

Moonica Mac är Lisa Brolander
Lisa Brolander.

Vem är Moonica Mac?

Lisa har utbildat sig till grundskolelärare och inriktat sig på bild och fritidshem. Det är däremot musiken som främst gäller idag, ett ämne hon också är utbildad inom då hon gått singer-songwriter-linjen vid Ingesunds folkhögskola.

Artisten debuterade år 2017 med sin första singel och släppte sedan hösten 2019 sitt första album som heter Stark & Sårbar. Ja, hon har skrivit och släppt många låtar, bland annat singeln Det stora röda huset tillsammans med Benjamin Ingrosso, 23.

Men hur kommer det sig att hon kallar sig just Moonica Mac? För hon heter ju inte Monica i mellannamn. Lisas fullständiga namn är nämligen Lisa Linnea Brolander.

Så, hur föddes namnet Moonica Mac?

MOONICA MAC i Så mycket bättre 2021
Moonica Mac.

Sanningen om artistnamnet Moonica Mac

Lisas artistnamn Moonica Mac fick liv genom att artisten fick frågan om vad hennes musik hade för genre. Det var en fråga hon inte riktigt tänkt på, vilket gjorde det lite svårt att svara på exakt.

Annons

– Jag fick frågan vad jag hade för genre, vilket jag inte alls tänkt på då, men svarade att det hade varit fint med en blandning av Fleetwood Mac, Emmylou Harris och Monica Zetterlund, varpå jag fick höra ”lycka till med Monica Mac” och då var det som att hon klev in i rummet, och där blev hon kvar, har Lisa tidigare berättat i en intervju med Göteborgs-Posten.

Där föddes artistnamnet Moonica Mac.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons