Lisa Ajax oväntade nya look: "Jag ville ha en förändring"

Från ett långt, blont svall – till kort och mörkt. Nu visar Lisa Ajax upp sin nya stil. – Jag färgade om det tre gånger för att jag inte var riktigt nöjd, säger hon.

Lisa Ajax, 18, gjorde succé i Melodifestivalen 2017 med sin låt “I don’t give a”. Men sedan kamerorna slocknade och tävligen tog slut har artisten gjort en minst sagt drastisk förändring i sitt utseende. Det blonda svallet är nämligen borta. I stället har Lisa Ajax klippt en kort page och färgat håret mörkt.

Lisa Ajax nya look

På Instagram visar artisten nu upp sin ny look på en bild, som redan har fått över 16 000 gilla-markeringar.

– Jag färgade håret för att jag ville ha en förändring. Jag älskar verkligen att vara blond, men tröttnade på att behöva gå och färga utväxten hela tiden. Det var fräscht i någon vecka men sen såg det ganska ofräscht ut, enligt mig, säger Lisa Ajax till Hänt.

Men det var en kamp att få till rätt nyans. Lisa tvingades nämligen att färga om håret tre gånger, innan hon kunde visa upp resultatet för sina fans.

– Jag trodde att det skulle vara lättare att bli brunett än vad det var. Jag färgade om det tre gånger för att jag inte var riktigt nöjd. Men jag har nog vant mig lite mer nu. Det enda jobbiga är att jag ser så blek ut, säger Lisa Ajax.

Känner folk fortfarande igen dig med det nya håret?

– Ja, folk lyckas faktiskt ändå se att det är jag, det trodde jag faktiskt inte, säger hon och skrattar.

På Instagram och Facebook hyllas Lisa också för sin nya look. Bland annat har De vet du-profilen Christopher Martland, 27, som Lisa under Melodifestivalen ryktades ha en romans med, gillat bilden. Dessutom har flera andra kändisar kommenterat bilden.

“Snyggt!!!!”, skriver schlagervinnaren Robin Bengtsson, 26.

“BOOM!!!”, skriver Youtube-stjärnan Sara “Sara Songbird” Linderholm, 23.

Men förutom hårfärgandet, har Lisa Ajax valt att ligga lite lågt med artisteriet efter Melodifestivalen och i stället fokusera på sig själv. Men i sommar är det åter dags för artisten att ge sig ut på vägarna och träffa fansen.

– Just nu är jag ledig, så då passar jag på att gymma och ta hand om mig själv och min kropp. Det är ganska skönt, men jag blir lätt uttråkad så jag försöker ändå hitta på lite roliga grejer. Jag och mamma håller på att flytta också så det tar upp mycket tid, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Men i sommar ska jag ut och giga runt om i Sverige. Och sen kommer såklart ny musik som vi håller på att ta fram nu. Jag är riktigt taggad!

LÄS MER: Lisa Ajax svar om romansryktet – med Frans

LÄS MER: Lisa Ajax om romansen med artisten: “Vi träffas utanför”

Foto: IBL, Instagram