LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lisa Ajax byter namn på dottern – ångrar sig: ”Ändå vårt första barn”

22 apr, 2024 
Maria Broberg
Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss väntar sitt allra första barn ihop.
I en intervju med Mama berättar nu Lisa att hon hade bestämt namnet på sin dotter, men att hon nu ändrat sig efter ett nytt namnförslag från Max.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss om bebislyckan och namnvaletBrand logo
Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss om bebislyckan och namnvalet

Sångerskan och artisten Lisa Ajax, 25, slog igenom som 16-åring när hon vann det populära tävlingsprogrammet Idol 2014.

Under dessa tio år som gått sedan Idol har vi sett henne flera i olika program. Bland annat har hon ställt upp i Melodifestivalen flera gånger, och i år tävlade hon med bidraget Awful Liar i tävlingen.

Sedan 2020 är Lisa tillsammans med artistkollegan Max Huss, 28, som går under artistnamnet Klockrent!.

I december förra året kom paret med det glada beskedet att de väntar sitt första barn ihop. Till tidningen Mama berättar Lisa om hur hon och Max tänker kring namnvalet på bebisen.

Lisa Ajax namnbyte på dottern

Lisa Ajax är beräknad till att föda i början av juni så bebisens ankomst närmar sig med stormsteg! Tidigare i år avslöjade även paret att det är en liten dotter som de väntar sig.

Till Mama berättar nu Lisa om hur hon och Max har resonerat kring bebisens namn, och att Lisa först hade bestämt ett namn men att det nu är ändrat efter ett nytt namnförslag från Max.

Annons

– Jag hade ju egentligen ett namn, alltså det här har jag vetat i flera år. ”Det här ska jag ha, det här ska min framtida dotter heta.”, berättar Lisa och förklarar att det inte är namnet som hon och Max nu har bestämt sig för:

– Max kom faktiskt med ett förslag som vi båda älskar. Jag tycker att det är fint, det är ändå vårt första barn och då är det ju inte bara jag som ska bestämma vad hon ska heta liksom. Det känns bra att han också fick tycka och tänka.

Lisa Ajax uppträdde gravid i Melodifestivalen 2024.FOTO: TT

Lisa Ajax om konflikterna kring dotterns namnval

När Hänt pratade med Lisa Ajax i samband med hennes medverkan i Melodifestivalen avslöjade hon att hon och Max kallat barnet i magen för ’’Plupp’’. Men några mer ledtrådar om det faktiska namnet på flickan ville de hålla för sig själva.

Annons

– Vi har ett namn som ligger högst upp... Men ja, det är hemligt. Sedan är det så här att man vet inte hon kanske kommer ut och ser ut som någon helt annan. Då måste vi ju bara tänka om, men vi har ett namn som det förmodligen blir, berättade Lisa till Hänt.

Får barnet ditt eller Max efternamn?

– Hon tar båda. Jag får inte ta bort Ajax, min pappa blev inte glad när jag sa att vi eventuellt skulle göra det. Då sa han ”ajabaja!”, sa Lisa och fortsatte:

– Men Max vill inte heller ta bort, han heter Huss och det är ju också väldigt... Ja men båda är liksom ovanliga namn, så det blir Ajax Huss.

FOTO: TT

Annons