Linus Wahlgren tar en paus – sanningen bakom beslutet

Efter över 30 år som skådespelare tar Linus Wahlgren ett steg tillbaka. Nu skriver han om beslutet att ta en paus från yrket.

Linus Wahlgren, 41, startade sin skådespelarkarriär redan som barn när han slog han igenom med dunder och brak i Astrid Lindgrens succé “Bröderna Lejonhjärta”, där han spelade rollen som Skorpan. Sedan dess har det blivit åtskilliga fler roller både på film och på teaterscenen i över 30 år. Men det har också haft sitt pris.

Nu skriver skådespelaren på Instagram att han förvisso älskar att stå på scenen, men att han kommit fram till att han måste sluta. Det är dags att ta en längre paus.

“Helg. Och då många går ut och käkar middag på stan med vännerna eller har hemmachill med familjen går jag till jobbet. Älskar att stå på scen vilket jag gjort större delen av mitt vuxna liv. Torsd-sönd, varje vecka. Men det kostar på ens privatliv”, skriver Linus Wahlgren ärligt.

Tillsammans med Jessica Wahlgren har han en 12-årig dotter och en son på 7 år. Äktenskapet tog dock slut för fem år sedan då paret meddelade att deras skilsmässa var ett faktum.

“Jag vill oxå ha tacomiddag hemma med kidsen och kolla på Idol el Fångarna på Fortet. Eller stå och heja på dottern som har fotbollscup hela lördagen”, skriver Linus Wahlgren.

Det är också den insikten och drömmen som gör att han nu väljer att ta en paus som skådespelare:

“Därför har jag bestämt att ta ett ordentligt brake från teaterscenen efter “The book of mormon”. Ska njuta av den här sista perioden fram till påsk då vi slutar. Sen blir det andra projekt som gör att jag kan tillbringa mer tid med min familj. Amen!”, skriver han.

Linus Wahlgren publicerade inlägget under lördagen, och bara på ett dygn han lyckönskningarna vält in i kommentarsfältet. Bland annat skriver hans egen mamma, Christina Schollin, ett kärleksfullt meddelande:

“Jag är så stolt över dig, min son! Du gör så kloka beslut i ditt liv. Och har så sunda värderingar. Att få livspusslet att gå ihop är inte lätt för någon som vill vara en bra förälder och samtidigt göra en bra yrkeskarriär. Man vill ju vara 100% i båda uppgifterna. Att du nu har hittat en lösning för att få den ekvationen att gå ihop – och som gör att du kan prioritera barnen mer är beundransvärt! Älskar dig. Din Mamma”, skriver hon.

“Grymt !!!! Helt rätt!”, skriver musikalstjärnan Peter Jöback.

Heja Linus Wahlgren tycker vi på Hänt, så modigt och starkt att lyssna till sitt hjärta!

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgren och Jessica firade skilsmässan med gemensam solresa

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren i storbråk med lillebror Linus: ”Shut up”

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!