Linnea Henrikssons sjukdomsbesked bara dagar innan Lotta på Liseberg

Linnea Henriksson

Populära och folkkära artisten Linnea Henriksson berättar nu om sitt
tuffa sjukdomsbesked dagar innan Lotta på Liseberg.
”Fick ny kortison utskriven”, skriver Linnea på sin blogg.
Anna Sahlin om lyckan med sonen: ”Så stolt”
0:27

Efter reklamen: Anna Sahlin om lyckan med sonen: ”Så stolt”

(0:27)

Slå på ljud

Artisten Linnea Henriksson, 35, är ett välkänt ansikte för stora delar av det svenska folket. Hon är en av landets mest populära artister och många minns nog henne som programledare för Melodifestivalen 2020.

Hon slog igenom i Idol 2010 och efter de har karriären tagit fart och hon har synts i mängder av olika program. Bland annat har hon medverkat i Så mycket bättre och Musikhjälpen på SVT.

Men allt har inte varit en dans på rosor för artisten.

Linnea Henrikssons testades positivt för covid-19

Linnea fick tuffa besked bara några timmar innan hon skulle medverka i semifinalen i den svenska Eurovision-delegationen.

Linnea testades positivt för covid-19 och planerna på att uppträda blev helt inställda. Hon skulle kommentera tävlingen tillsammans med Edward af Sillén. I ett pressmeddelande berättade hon om det tuffa beskedet.

– Jag hade verkligen sett fram emot det här uppdraget och att få uppleva Eurovision på plats, så det är förstås supertrist och surrealistiskt hur det blev. Men slutet gott allting gott. Vi gjorde allt enligt reglerna och jag är glad för alla försiktighetsåtgärder. Ingen har blivit utsatt för fara, jag har inte Covid och jag får kommentera finalen med Edward, som jag längtat efter. Nu fortsätter vi att fokusera på precis det vi som var tanken från början, att heja fram Cornelia och Sverige till vinst, säger Linnea Henriksson.

Linneas sjukdomsbesked: ”Fick ny kortison”

Sedan dess har Linnea varit ute på turné men har haft det tufft med hälsan. Trots det fortsätter hon sitt turnéliv, vilket hon berättar om i ett inlägg på hennes blogg. Och hon är väldigt glad att få gästa Lotta på Liseberg.

Ikväll spelar vi på Liseberg. Nu är turnén igång på allvar och detta blir tredje kvällen i rad och en fjärde ska det bli innan några dagar paus. Och rösten håller. Fy, fan va skönt. Jag har varit orolig”, hon fortsätter och berättar:

Fick ny kortison utskriven innan Allsången för att kunna va på säkra sidan och hålla veckan ut. Hittills har jag inte behövt ens tänka på att hämta ut den, men det känns tryggt att veta att jag har den hjälpen OM det skulle krävas.

Trots hennes sjukdomskamp berättar hon om glädjen att få stå på scenen och uppträda.

Mmm. Ska bli kul ikväll. Detta blir tredje gången på Liseberg och denna gången på dansbanan, vilket blir kanon. Har spelat både lilla scen och stora scen och nog är det mäktigt med alla människor på stora scen, men dansbanan blir ju som ett tält. Två av mina bästa gig har varit i tält, på Storsjöyran och Bråvalla. Svettigt och fint. Det jag hoppas på i alla fall.”

Linnea Henriksson bryter tystnaden om tiden efter förlossningen: ”På riktigt?!”

Se klippet här!

FOTO: KARLSSON MAGNUS LIAM/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN