Linnea Henriksson i tårar – sorgen efter vännens bortgång

Linnea Henriksson

Nyligen förlorade Linnea Henriksson en vän.
Nu berättar artisen om sorgen efter det tragiska dödsfallet.
”Det är så jävla svårt att hantera”, skriver hon på sin blogg.
Slå på ljud

Linnea Henriksson, 33, är ett välkänt ansikte för stora delar av det svenska folket. Hon har under de senaste åren blivit en av landets mest populära artister och hon har även varit programledare för Melodifestivalen 2020.

Linnea slog igenom i Idol 2010 och efter det har hon synts i mängder av program. Bland annat har hon medverkat i Så mycket bättre och Musikhjälpen på SVT. På Linneas blogg skriver hon däremot inte bara jobb, utan en del privata ämnen tas upp titt som tätt. Nu senast har hon skrivit ett känslosamt inlägg om en vän, som nyligen gått bort.

”Sorg är så jävla privat. Vill inte prata om det med nån samtidigt vill jag inte undvika att prata om henne. Hon ska inte försvinna. Hon ska finnas. På det sätt som går nu. Men fan, det är så jävla svårt att hantera. Vill på ett sätt hålla isär hennes minne och min sorg. Vill inte ha sympatier. Det handlar inte om mig. Det handlar om henne”, skriver hon.

Starka orden om sorgen

Linnea Henriksson berättar vidare att hon tycker det är ett svårt ämne, då hon inte vill trampa någon på tårna och att hon vill respektera allt och alla som är berörda.

”För det är svårt. Fortfarande. Gör ont. Fysiskt. Just nu i gommen. Och över mitt vänstra ögonbryn. Lite i käken. Säkert spänningar som skapas av att jag håller emot gråten. Orkar inte gråta mer nu. Gråtit så mycket idag. Begravning. Äntligen. De hade ordnat så otroligt fint att vi kunde vara med på länk”, skriver hon.

Linnea Henriksson.

Linnea Henriksson om insikten

I samma inlägg skriver Linnea om döden generellt och hennes tankar kring det. Hon är rädd och vill knappast tänka på det.

”Väcker så otroligt många tankar och känslor. Får lite panik över att förstå att många avsked ligger framför mig. Jag menar, vi lever inte för alltid och jag har fått ha nästan alla mina nära kvar. Nu är det väl snart dags, helt enkelt. Eller inte, kanske blir det jag först? Döden”, skriver Linnea Henriksson och tillägger:

”Va fan ska den va bra för? Jävla piss-skit. Ja, jävla PISS-SKIT! Där hör du! Kom inte hit och kom!”

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/ TT/KARIN TÖRNBLOM/TT

LÄS OCKSÅ: Anders Bagge om framtiden i Idol – då lämnar han juryn

SENASTE NYTT!