Linn Hegdal och Jacob Persson bekräftar relationen

09 mar, 2020 
Linn Hegdal 
Under Let's Dance-säsongernas gång har det varit en hel del danspar som funnit kärleken i varandra.
Nu berättar Linn Hegdal och Jacob Persson om den oväntade relationen som har blommat ut under hösten.
– Vi har känt varandra sedan vi var tio och började på samma dansskola, säger Linn till Hänt.
Annons
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob Persson
Intervju med Let's dance-dansaren Jacob Persson

Snart drar den 15:e säsongen av Let’s dance igång. Två av de proffsdansare som även i år har tagit sig ann att lära kända svenska profiler att dansa är Linn Hegdal och Jacob Persson. Linn dansar i år med artisten John Lundvik och Jacob dansar med tv-profilen och influencern Penny Parnevik.

Jacob och Linn, som vanligtvis tävlingsdansar tillsammans, har under flera års tid bott ihop och flitigt setts umgås i sociala medier. Men att det skulle vara något mer än kärlek har de ständigt förnekat.

– Hon är som en lillasyster för mig. Vi bor ihop och har tävlingsdansat tillsammans  i 7 år nu. Hon är som en familjemedlem, har Jacob tidigare sagt till Hänt.

Oväntade relationsbeskedet

När Hänt träffar alla dansare och deltagare under en pressträff inför programmets premiär visar det sig dock att relationsstatusen är ändrad. Linn och Jacob har nämligen hunnit bli pojkvän och flickvän sedan den senaste säsongen.

Annons

– Det känns jättekul och jättemysigt, säger Linn Engdahl och fortsätter:

– Vi har känt varandra sedan vi var tio och började på samma dansskola, dansat ihop i åtta år. Så hela min danskarriär är liksom med Jacob. Sen flyttade vi till Italien i höstas och satsade internationellt på dansen och så blev vi tillsammans på vägen.

”Vi peppar varandra och hjälps åt”

Paret, som nu är tillbaka i Sverige för att spendera våren i TV4-programmet, menar att de är flexibla att flytta beroende på vart deras arbete tar dem.

– Vi flyttar lite och dit dansen tar oss, säger Linn.

Trots att duon som vanligtvis tävlar tillsammans nu är konkurrenter menar Linn att de är väldigt glada för varandras skull.

– Vi peppar varandra och hjälps åt. Detta är en jätterolig resa som vi gör tillsammans, från att dansat efter skolan för att det är kul till att satsa Sverige, satsa internationellt och nu är vi här. Det är bara en fröjd att få göra det här tillsammans, säger Linn.

Annons

Även Jacob tycker att det är roligt att paret medverkar i programmet tillsammans, han berättar även att känslorna för Linn var väntade eftersom de ständigt umgås.

– När vi tävlar så reser vi liksom över hela världen och representerar Sverige på mästerskap. Vi umgås hela tiden så det var rätt naturligt, säger han.

FOTO: Instagram/Karin Törnblom/TT

Annons