Linda Pira om sin tuffa uppväxt: "Föräldrarna förbjöd sina barn att leka med mig"

Linda Piras uppväxt var allt annat än harmonisk. Socialtjänsten placerade henne på ett hem för ungdomar med missbruksproblem – fast hon själv inte hade drogproblem.

Från besvärligt problembarn till framgångsrik hiphopstjärna – så ser berättelsen om tvillingmamman Linda Piras, 29, liv

– Jag var en tjej som ville stå i centrum och som var väldigt högljud. Det stack i många lärares och andra vuxnas ögon, berättar hon i TV4-succén Lyckliga gatan där hon möter trubaduren Mats Paulsson för att tolka varandras musik.

Tonårslivet i hårda stockholmsförorten Hässelby var tufft – och med all överskottsenergi blev hon tidigt stökig.

– Jag tror att det kan ha mycket att göra med att jag visste vad jag ville göra, men att jag inte fick utlopp för det. Det fanns ingen som kunde vägleda mig

– Jag älskade ju att gå runt och sjunga och rappa, men det fanns ingen vuxen som kunde se det som någonting bra. I stället fick jag en massa problem, berättar hon.

Presentation av sommarpratarna för 2014, 2014-06-03

Det gick så långt att föräldrar förbjöd sina ungdomar att umgås med henne och tillslut kastades hon ut från högstadiet. Socialtjänsten placerade henne då på ett hem för ungdomar med missbruksproblem – fast hon själv inte hade drogproblem.

– De hade ingen lösning, de bara tänkte att ”vi skickar iväg henne så blir det bra”, berättar hon.

Föräldrarna kämpade för att få hem sin dotter från hemmet och snart vände det för Pira. Sannolikt blev nystarten på Fryshusets gymnasium med musikinriktning räddningen. Äntligen fick Linda utlopp för all sin energi och musikaliska ådra!

– Då började allt gå bättre med livet. De vuxna på den skolan såg mig med helt andra ögon, berättar hon.

Under 2014 blev Linda utsedd till Årets Artistmama och belönades med två P3 guld. Hon bor kvar i hemorten Hässelby tillsammans med sambon Teddy Angel Barros Vidal, 26, som jobbar på en ungdomsgård, och tvillingsönerna Kyiam Santos och Daviel DeAngel som föddes 11 april förra året.

Andra läser:

Fredrik Reinfeldt om första kärleksbilderna på honom och Roberta: ”Jag såg ut som en utomjording”

Kristin Kaspersen om sina svåra ätstörningar: “Jag slutade äta”

Häntbloggen: Hemlig kändisförlovning på nyöppnade Hotell Kungsträdgården

SENASTE NYTT!