hänt exklusivt

Linda Lindorff om avhoppen i Bonde söker fru – sanningen bakom kulisserna

Linda Lindorff Bonde söker fru

En efter en väljer brevskrivarna i årets Bonde söker fru att hoppa av programmet.
Nu berättar Linda Lindorff om vad hon känner över besluten – samt hur hur produktionen hanterade det bakom kulisserna.
– Jag blir väldigt ledsen jag också, säger hon till Hänt.
Därför får inte Jon-Krista bestämma vem han ska dejta
0:44

Efter reklamen: Därför får inte Jon-Krista bestämma vem han ska dejta

(0:44)

Slå på ljud

Bonde söker fru 2022 har bjudit på både skratt och tårar. Men något som slår denna säsong ifrån tidigare säsonger är antalet avhopp som sker. Hela sex brevskrivare har självmant valt att lämna programmet vilket har ställt till det i programidén då bönderna själva inte har fått fatta besluten gällande vilka de vill ha kvar på gårdarna.

Linda Lindorffs egna ord om avhoppen i Bonde söker fru 2022: ”En gåta”

När Hänt når programledare Linda Lindorff, 50, berättar hon om sina tankar gällande avhoppen.

– Kärleken är inte så lätt alla gånger och varför det ibland klickar och ibland inte är en gåta ingen har svar på. Det handlar om kemi. Finns inte kemin där är det ju inte lönt att fortsätta så jag ser hellre att man avbryter ifall man känner att det inte finns chans till kärlek än att man håller kvar och riskerar att nån får hopp då det inte finns det, säger Linda och fortsätter:

– Vi får kärlek varje år i Bonde söker fru och det är lika häftigt varje gång. Det må se tungt ut just nu med många avhopp och tårar men tro mig, det blir kärlek även i år.

Så hanterades kaoset bakom kulisserna – Lindas sorg över Henriks kamp: ”Fruktansvärt”

När det gäller bonden Henrik Kullander, 34, har brevskrivarna lämnat i omgångar. Först bestämde sig Rosel för att åka hem, sedan valde Denice och Rebecca att lämna med bara minuters mellanrum. Avhoppen innebär att Henrik aldrig har fattat något val att skicka hem någon sedan brevskrivarna ankom gården. I programmet har Henrik visat starka känslor när tjejerna en efter en valt att lämna honom.

– Det är så klart fruktansvärt att se någon ledsen och jag blir väldigt ledsen jag också. Jag gör vad jag kan för att hjälpa till och den som är sårad får gärna gråta ut mot min axel. Det här är inget vanligt program, min roll som programledare här liknar inget annat. Det är väldigt personligt och jag är tacksam för att det får vara så. Jag vill så himla mycket att det ska gå väl och att alla ska få vara lyckliga. Det finns inget bättre i hela världen än att få se nån bli kär. Det slår faktiskt allt, säger Linda.

Hur ändrade alla dessa avhoppen ditt och produktionens arbete? Fick ni planera om något?

Ja så klart men så är det alla år. Vi får vara konstant mjuka i knäna och följa det som händer och agera därefter. Det är också just det som gör att programmet blir så äkta och intressant att följa. Ingen säsong är den andra lik. Nästa vecka är det slutval, obs att programmet sänds på torsdag, och jag lovar att det kommer bli en annan sorts tårar då. Glädjetårar!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN