LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Linda Lindorff har brutit upp tillsammans med maken – beslutet efter 14 år

20 mar, 2024 
För sju månader sedan tog Linda Lindorff och maken sitt pick och pack och bröt upp med Sverige.
Nu berättar hon mer om beslutet med familjen.
”Det här är bland det bästa vi gjort”, förklarar Linda.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hör Heidis starka ord till ”Peja” innan hon lämnar gården: ”Inte den jag trodde”Brand logo
Hör Heidis starka ord till ”Peja” innan hon lämnar gården: ”Inte den jag trodde”

Det var i september 2023 som Linda Lindorff, 51, plötsligt befann sig en längre tid utomlands. Hennes följare började då undra vad det egentligen berodde på och tillslut avslöjade Linda att de hade tagit sitt pick och pack och lämnat Sverige.

Tillsammans med maken Jacob Lindorff, 50, och döttrarna Lykke, 15, Wilhelmina, 14, Benedicte, 10, skulle de bo ett år i Spanien. Närmare bestämt i utkanten av Palma på Mallorca.

Linda Lindorff bröt upp med Sverige – orden om flytten

I en ny intervju med Livsstil berättar Linda hur det var att bryta upp med alla band de hade i Sverige och flytta till det svenska semesterparadiset.

”Tanken på att flytta hit eller bo här ett år har slagit mig många gånger men aldrig till den grad att jag seriöst funderat på det. Det låter kanske konstigt men trots allt mitt resande är jag lite av en stugsittare och har alltid känt att mitt liv och min trygghet är i Sverige. Fram till nu. Saker har förändrats och vi fick möjligheten och jag tillät mig själv plötsligt att på riktigt våga tänka tanken. Då både Jacob och barnen utan tvekan ville bo utomlands ett år så bestämde vi oss för att göra slag i saken.”, förklarar hon.

Annons

Allt har löst sig perfekt. De hyr en härlig villa som ligger med cykel-avstånd till döttrarnas tennisklubb.

Linda Lindorff om livet i Spanien

Linda berättar vidare om utmaningarna som kommer med en utlandsflytt.

”Det vi sedan snart insåg var att ett år utomlands inte bara handlade om att våga ta steget och få en möjlighet att göra det utan att det också var väldigt mycket praktiskt att lösa. Boende, skola, bil, försäkring, sjukvård, post… Jag ska erkänna att jag vid flera tillfällen funderade över att dra i handbromsen men känslan av att få testa nåt nytt och uppleva det här med barnen övervägde allt annat och vilken tur att vi inte gav upp för det här är bland det bästa vi gjort.”, skriver Linda.

Linda kommer även med ett tips som kan vara bra att kolla upp innan man tar det stora steget och bestämmer var man vill bo. Så här gjorde Linda:

”Vi testade att bo i Palma under sex veckor i våras i en lägenhet mitt i stan. Det var då vi gjorde vår research och verkligen bestämde oss för att vi vill göra det här. Barnen stortrivdes på tennisklubben och på ön. Vi gjorde utflykter till bergen och stranden på helgerna och hade extremt myc­ket bra kvalitetstid med familjen. Härligt att bo i stan också med allt vad det innebär men det vi trots allt insåg var att vi alla hellre ville bo en bit utanför med närhet till naturen och närmare tennisen med tanke på att den ändå har en så stor plats i vår familj.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons