linda bengtzing

Linda Bengtzings stora oro med familjen – tuffa beskedet

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing delar ofta med sig om livets upp och nedgångar på sina sociala medier.
Nu öppnar hon upp sig om sin svåra oro inför huset i Tyresö och vad som komma skall.
Linda Bengtzing om "vanliga livet" med Peter
0:42

Efter reklamen: Linda Bengtzing om "vanliga livet" med Peter

(0:42)

Slå på ljud

Popsångerskan Linda Bengtzing, 48, är ett välkänt ansikte för majoriteten av svenska folket. Hon sjöng sig raka vägen in i befolkningens hjärtan med Melodifestivalen-bidraget Alla flickor 2005. Sedan dess har hon deltagit i programmet vid ett flertal tillfällen. Senast i år medverkade hon i programmet med bidraget Ett fyrfaldigt hurra.

Linda Bengtzing om renoveringsbehovet i Tysesövillan

Linda och fästmannen Peter Ståhlgren har varit tillsammans sedan 2008, när de träffades på en av Lindas turnéer. Bara ett år senare fick de dottern Vera och 2013 kom lillebror Nils till världen.

För ungefär 13 år sedan flyttade paret in i en 1920-tals villa i Tyresö strax utanför Stockholm. Linda berättade tidigare i höstas att huset är i stort behov av en renovering.

Enligt hennes tidigare uttalanden var det viktigt för familjen att renovationen skulle gå i linje med husets karaktär och de ville att huset skulle ha en mogen men modern känsla. Renoveringen tog fart strax därefter och sångerskan uppdaterade sina följare om förändringen huset stod inför.

”Nu är planerna på gång med vårt vardagsrum. Väntar på offert för vattenburen golvvärme i heeela golvet. Sen detaljer som väggar, möbler och färger. Lite i taget – har inte ekonomin till allt på en gång”, skrev hon vid tiden på sin Instagram story.

Ytterligare ett bakslag för Linda Bengtzing: "Kan vi bo kvar?"

Nu verkar det som att Linda och familjen stött på ytterligare en motgång med huset i Tyresö.

De höga elpriserna har inte undgått någon och det råder en el-kris i stora delar av Europa. Många hushåll får skyhöga elräkningar varje månad till följd av el-priserna och ändå har de flesta sänkt temperaturen markant hemma. En av de drabbade är schlagerdrottningen Linda Bengtzing. Nyligen uppdaterade hon sina följare på Instagram om den tuffa tiden.

"Jag försöker värma huset över 18 grader innan kidsen kommer hem. Tvättkorgar är fulla och vi tänder mest levande ljus. Mysigt. Jovars. Men när man inte har något val. Jag vill inte påfresta elsystemet. Jag vill inte ta lån för elräkningen. Vill och kan vi bo kvar i det här? I detta landet? I Stockholm? I vårt underbara 20-tals hus?", skriver hon på sin Instagram och fortsätter:

"Är det fler än jag som har oro i själen för 1001 saker just nu. Och ja – det finns alltid dom som har det värre och vissa tycker att JAG har ingen rätt till oro. Cut the crap. Jag är oxå människa ....", avslutar hon.

Hänt har sökt Linda för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN