LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Bengtzing plockas bort från Melodifestivalen

24 jan, 2024 
Linda Bengtzing gjorde succé som programledare för Förfesten och Efterfesten i Mello förra året.
Men nu byts hon ut...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjarBrand logo
Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjar

Linda Bengtzing, 49, är en riktig schlager-drottning och det är många som förknippar henne med just Melodifestivalen. Hon har varit med och tävlat med låtar som Alla flickor, Jag ljuger så bra, Hur svårt kan det va?, och nu senast Fyrfaldigt hurra.

Förra året var hon dock inte med som artist, utan som programledare för Melodifestivalens uppladdningsprogram Förfesten samt programmet efteråt Efterfesten.

Därför ersätts Linda Bengtzing i Melodifestivalen

Förfesten och Efterfesten för Melodifestivalen 2024 kommer nämligen ledas av programledaren och musikjournalisten Tina Mehrafzoon – vilket betyder att Linda bytts ut.

Att man nu byter programledare och tar in Tina istället för Linda är dock inget nytt.

Annons

”Både Förfesten och Efterfesten har funnits i några år, men har precis som själva Melodifestivalen haft ny/nya programledare varje år”, skriver Anna-Maria Havskogen, pressansvarig för Melodifestivalen, i ett mail till Hänt.

Linda har fortfarande inte uttalat sig något om att hon inte tar sig an Mello-uppdraget i år. Men något som är säkert är att hon har fullt upp med schlager.

Tina Mehrafzoons första ord om Melodifestivalen 2024

Tina Mehrafzoon är en riktig veteran när det gäller musiksammanhang. Hon har arbetat med musikjournalistik på Sveriges Radio P3 sedan 2013.

I flera år har hon också varit tittarens och lyssnarens trygga ankare under P3 Guld-galan. Hon har programlett både på egen hand och i sällskap av bland annat Kodjo Akolor (2015) och Marcus Berggren (2019). I januari 2023 ledde hon galan för sjätte gången.

Annons

– Mello är ett drömprojekt där musiken får fullt fokus och kan vara hur mäktig, knasig och/eller svulstig som den vill. Det är en scen där allt får ta plats, säger Tina i ett pressmeddelande.

– Jag vill att det ska kännas lika kul och pirrigt för alla hemma i sofforna som för artisterna backstage. Med Förfest! sätter vi tonen och vi sopar inte undan konfettin förrän vi kramat ut allt det bästa i vår Efterfest!, fortsätter hon.

Hänt har sökt Linda Bengtzing för en kommentar.

FOTO: Jan Danielsson, SVT, LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons