LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Linda Bengtzing och Magnus Carlssons show En jäkla massa schlager stoppas

18 apr, 2023 
Magnus Carlsson och Linda Bengtzing
Schlagerduon Linda Bengtzing och Magnus Carlsson ska snart bege sig ut på turné tillsammans.
Men mitt i showandet stoppas de med ett långt uppehåll – här är anledningen till varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjarBrand logo
Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjar

Magnus Carlsson, 48, och Linda Bengtzing, 49, ska ut på turné! Det gör de med den gemensamma showen En jäkla massa schlager.

Den 12 och 13 maj 2023 sätter turnén igång med två shower som tar avspark på Rival i Stockholm, men därefter blir det en lång paus då den inte fortsätter förrän senare i höst, närmare bestämt i oktober.

Till Hänt berättar duon om den verkliga anledningen bakom det långa uppehållet.

Linda Bengtzing och Magnus Carlsson stoppas i egna showen: ”Inte lätt”

Hur kommer det sig att ni tar ett uppehåll under hela sommaren?

– Vi har fått väldigt mycket frågor som ”varför är ni inte norrut” ”varför är ni inte söderut” ”varför kommer ni inte till Skåne”, och det är beroende på en enda sak. Att efter covid-pandemin så är det så många produktioner som behöver komma ikapp, säger Linda och fortsätter:

– Att hitta ställen att spela på är inte lätt, för det är redan upptagna. Så det här jättegapet beror bara på en enda sak. Delvis att man inte går in på samma sätt på sommaren och sätter sig, men också att det är jätte svårt att hitta spelplatser. Det är fullt.

Annons

Enligt Linda finns det helt enkelt inte tillräckligt med lediga lokaler för turnén att kunna pågå under sommaren, men det kommer inte stoppa Linda och Magnus från att framträda under sommaren med.

Linda Bengtzing och Magnus Carlssons om uppehållet: ”Pausknappen”

– Vi kör igång produktionen nu, och sen trycker vi på pausknappen och åker ut och sjunger i sommar-Sverige som vi alltid gör. Men sen kickar vi igång igen på höstkanten med den, så att säga, riktiga turnén. Så vi får se rival gigen som en kick off, säger Magnus.

Duon kommer alltså att fortsätta giga tillsammans under sommaren också, men med uppträdanden som inte ingår i showen. Det var ett beslut som togs efter deras gemensamma uppträdande i Melodifestivalen 2023.

– Telefonerna började ringa hos alla, jag har aldrig varit med om något liknande! Sedan Mello har jag bara bokat in gig och suttit i telefon hela dagarna, säger Linda.

– Ja, så vi kommer ses mycket under sommaren, det blir kul, säger Magnus.

FOTO: Elin Jonasson

Annons