hänt exklusivt

Magnus Carlsson och Linda Bengtzings nya besked: ”Vi tar över allsången”

Linda Bengtzing, Magnus Carlsson

Linda Bengtzing och Magnus Carlsson är aktuella med den egna showen En jäkla massa schlager.
Till Hänt kan de även avslöja att de även har ett nytt allsångsuppdrag inbokat under sommaren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skrattfest när Linda Bengtzing chockar Magnus Carlsson
0:42

Efter reklamen: Skrattfest när Linda Bengtzing chockar Magnus Carlsson

(0:42)

Slå på ljud

Magnus Carlsson, 48, och Linda Bengtzing, 49, kunde nyligen dela med sig av det glädjande beskedet att de ska ut på turnén En jäkla massa schlager.

– Jag ser fram emot att komprimera ner bådas låtkataloger och presentera det för en schlagertokig publik. Om folk i publiken blir glada kan jag sjunga lungorna ur mig, har Magnus tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Linda Bengtzing och Magnus Carlssons ord om showen

När Hänt träffar Magnus och Linda inför premiären av showen kan de berätta hur de kom på idén att åka ut på en turné tillsammans.

– Vi klurade lite på det. Snacket var igång och jag visste att det skulle fyllas dagar här på Rival och då hörde någon av sig till Magnus och frågade om vi ville göra något ihop. Men där stannade det till lite grann eftersom vi hade fullt upp med mellanakten i Melodifestivalen. Sen föll det sig bara helt naturligt, säger Linda

– När vi gjorde mellanakten i Melodifestivalen så kände vi bara att det är det här vi ska utveckla vår turné och vår show runt. Vi vet inte riktigt vad som kom först, men allt föll på plats, fortsätter Magnus.

Under intervjun kan Magnus och Linda avslöja vad publiken kommer kunna förvänta sig av showen.

– Nej men man skulle kunna säga att om man tar de sex minuterna som var mellanakten under Mello och sen drar man ut dem. För att få det sega där emellan, så limmar vi och klistrar ihop våra favoriter och det vi älskar med Mello. Vi är ju schlager-nördar, så det blir en jäkla massa schlager. Det är precis så det är, säger Linda och Magnus och fortsätter:

– Vi har ju plockat med oss alla våra Mello-bidrag som vi har skramlat ihop genom åren, kommer vara med. Vi kommer köra duetter, personliga favoriter och lite oväntade grejer. Det är en schlagerbonanza, det är det så det ska vara och det är det folk kommer få.

Linda Bengtzing och Magnus Carlsson tar över allsången

Linda och Magnus har jobbat ihop tidigare och varit ute på gemensamma turnéer. Utöver den gemensamma showen har de även andra projekt inplanerade den kommande tiden. De berättar nämligen att de ska leda allsången i Borås i sommar.

– När Sverige firar sommar är det allsång överallt och det är pridefestivaler, det bara blommar upp överallt. Alla vill ha musik och glädje. Sommaren betyder extrema mängder jobb, säger Magnus och Linda tar vid:

– Vi ska ju ta över allsången också! Det kom jag på nu. Alltså i Borås, på pridefestivalen. Du och jag, vi håller ju i hela den.

– Borås-pride kör en allsång och jag är ju från Borås. Så det ska bli kul att få ställa sig där på scenen och leda den här vilda allsången tillsammans med Linda, säger Magnus.

– Både leda och framföra så mycket låtar vi bara kan, avslutar Linda.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN