LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Bengtzing om träffen med världsstjärnan

11 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Linda Bengtzing
Schlagerdrottningen Linda Bengtzing har en lång karriär bakom sig.
Nu berättar hon om mötet med världsstjärnan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjarBrand logo
Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjar

Sångfågeln Linda Bengtzing, 49, slog igenom hos svenska folket 2005 när hon gjorde sin debut i Melodifestivalen med bidraget Alla flickor. Men trots att låten hamnade på sista plats tävlingen är den idag ansedd vara en riktig klassiker.

Samtidigt som förberedelserna för Melodifestivalen pågick spelade Linda in programmet Fame Factory. I en intervju med Hitfabriken, med Fredrik Ralstrand, berättade Linda att hon ställde upp där efter ett ultimatum från Bert Karlsson.

– Jag ville så gärna ha låten alla flickor, och det var förutsättningen. Bert sa ”om du gör Fame Factory så får du alla flickor”, säger hon i podden.

Linda Bengtzing och Magnus Carlsson tar över allsången i Borås

Sedan genomslaget i Melodifestivalen 2005 har Linda blivit en självklar del av den svenska nöjesscenen. Nyligen kom beskedet att hon tillsammans med en annan schlager-ikon, Magnus Carlsson, ska ut på turné med showen En jäkla massa schlager.

Annons

Utöver den gemensamma showen har de även andra projekt inplanerade den kommande tiden. Till Hänt har de berättat att de fått den stora äran att leda allsången i Borås i sommar.

– Vi ska ju ta över allsången också! Det kom jag på nu. Alltså i Borås, på pridefestivalen. Du och jag, vi håller ju i hela den, säger Linda.

– Borås-pride kör en allsång och jag är ju från Borås. Så det ska bli kul att få ställa sig där på scenen och leda den här vilda allsången tillsammans med Linda, säger Magnus.

Linda Bengtzing om mötet med världsstjärnan

När Linda nyligen gästade radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé kunde hon berätta om ett möte som får alla i studion att dra efter andan.

Det är när Lotta, Linda och den andra gästen Daniel Paris pratar om hur berörda de blev när nyheten om att Zlatan Ibrahimovic lägger fotbollsskorna på hyllan kom, som Linda kommer med ett oväntat avslöjande.

– Jag har så många relationer till Zlatan, ni anar inte, säger Linda varpå Daniel frågar:

Annons

– Är någon en fysisk relation? Har ni träffats?

– Ja, vi har setts men det var väldigt länge sedan. Vi har en gemensam vän så allt är så nära. Och Helena, Zlatans fru, älskar schlager! Hon tror också alltid att jag ska vinna.

– Känner du henne?, utbrister Daniel.

– Alltså vi sågs en del på ett bröllop här i somras. Jag hade längtat efter att säga att jag älskar hennes stöd och härlighet, och att hon står ut med den här mannen. Men då tappar jag rösten, så jag kan inte prata med henne!, säger Linda och fortsätter:

– Men då hade Zlatan så ont i sitt knä som han hade opererat.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons