ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Bert Karlssons hårda känga mot Linda Bengtzing: ”Dålig”

18 feb, 2023 
Linda Bengtzing och Bert Karlsson
Att säga att Bert Karlsson är kunnig när det kommer till Melodifestivalen vore en underdrift.
Nu kommer han med en rejäl känga till Linda Bengtzing.
– Dålig låt.. säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avbryter Bert Karlsson intervjun med GårdingerBrand logo
Här avbryter Bert Karlsson intervjun med Gårdinger

Melodifestivalen med allt vad det innebär är tillbaka i rutan och vi är framme vid deltävling tre i ordningen.

Vår egen schlagerdrottning Linda Bengtzing, 48, är tillbaka ännu ett år – men inte för att tävla. Hon håller nämligen i de direktsända för- och efterfesterna. Senast hon medverkade med ett bidrag var i fjol med låten Fyrfaldigt hurra!

Det var den åttonde gången som hon ställde upp i tävlingen. Men i fjol kom hon på en femte plats i den tredje deltävlingen och lyckades alltså inte ta sig vidare. Och någon som har åsikter kring detta är ingen mindre än experten Bert Karlsson, 77, som varit med och vunnit Melodifestivalen hela 17 gånger.

Det är i en intervju med Hänt som Bert berättar att han fortfarande har kontakt med flera av de superstjärnor som han varit med och lanserat – bland annat Linda.

Annons

– Vi pratas vid. Jag är ganska tuff emot dem. När Linda gör någon dålig låt så ringer jag och säger det. Och då säger hon ”alla andra tycker den är jätte bra! Christer Björkman ringde från USA och sa att den var jätte bra den här låten”. Ja men det såg du ju på resultatet, du åkte ju ut direkt. De ljuger ju, de behöver inte ta något ansvar, säger Bert till Hänt.

Bert Karlssons kritik mot Melodifestivalen: ”De så kallade experterna..

Men det är inte bara Linda Bengtzings bidrag som Bert är kritisk kring – det är nämligen hela Melodifestivalen. Han anser att Christer Björkman som avsagt sig uppdraget hade stor inverkan på hur tävlingen såg ut för några år sedan kontra idag.

– Tävlingen fungerar ju inte längre. De här så kallade experterna är ju kompisar till Christer Björkman. De har ingen koll. Det kommer aldrig bli som förut. Vad man än säger så hade Christer Björkman en stor betydelse. Han gillade det här och såg alltid till att det var tillräckligt många starka melodier.

Annons

Hen vinner Melodifestivalen 2023 enligt Bert Karlsson

Men som den expert han är har han absolut haft koll på årets tävlanden och om han själv får gissa så tror han att Maria Sur som kammade hem en av finalplatserna kommer att vinna.

– Det kommer att bli den ukrainska tjejen. Och hon har chans faktiskt. Hon är tillräckligt bra för att det ska funka och tillräckligt bra för att vinna Melodifestivalen. Jag tror att hon har en jättechans att vinna alltihopa, säger Bert.

Jon-Henrik har ju också varit topptippad, vad tror du om hans chanser?

– Nej, nej, nej! Den är okej som ett roligt inslag och han är en go kille men melodin håller ju inte.

Hänt har sökt Linda Bengtzing!

FOTO: Karin Törnblom/TT/Henrik Jansson/Expressen/TT

Annons