LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lina Hedlund och Hanna Hedlund umgicks inte – sprickan i relationen

21 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Systrarna Hanna Hedlund och Lina Hedlund har idag en nära relation, men så har inte alltid varit fallet.
I Malou efter tio berättar de nu om sprickan i relationen.
– Jag var ointresserad av Lina, avslöjar Hanna.
Annons
Hanna Hedlund och Martin StenmarckBrand logo
Hanna Hedlund och Martin Stenmarck

Hanna Hedlund och Lina Hedlund är systrarna från Hälsingland som båda gjort en raketkarriär inom den svenska scenen. Genom åren har de jobbat tillsammans och har utåt sett en väldigt fin relation, men så har inte alltid varit fallet. Under syskonveckan i Malou efter tio är systrarna där för att prata om deras relation, och hur den under barndomen var allt annat än bra.

Hanna och Lina Hedlund om sprickan i relationen

Med samma värderingar och moralkompass är de idag väldigt lika, och Hanna berättar hur de förstår varandra väldigt väl. Men när de var yngre var deras relation inte alls lika okomplicerad.

– När vi var små så umgicks vi inte. Hanna är ju tre år äldre och hade kompisar som var flera år äldre än henne, och jag var ganska introvert och hon extrovert om man ska hårdra det. Sen har väl jag blivit mer extrovert också, berättar Lina.

Annons

Och Hanna kan intyga att så var fallet. När de var på middagar med familjen ville Hanna nämligen alltid sitta och prata med alla vuxna medan Lina istället bara ville hem.

– Jag var en sån unge som satt uppe och ville sitta med de vuxna vid middagsbordet och somnade under bordet när de satt och prata. Och Lina ville alltid hem. Men det roliga är att nu är du alltid sist på alla fester, säger hon och tittar på Lina innan hon fortsätter:

– Men jag tror helt ärligt att jag var väldigt ointresserad av Lina. Alltså totalt. Tills jag efter gymnasiet flyttade hemifrån och kom hem någon helg och skulle äta middag och bara såg henne. Jag kommer typ ihåg situationen att jag typ upptäckte dig som egen individ och inte bara jobbiga syrran som inte tillförde så mycket i mitt liv.

Hanna och Linas relation idag

Men som många vet har mycket förändrats sedan dess och en stor anledning bakom den fina relationen idag är att deras gamla syskonroller har suddats ut.

Annons

– Nu tycker jag vi har begravt syskonrollerna på något sätt och det är väldigt skönt, säger Lina varpå Hanna berättar att hon tror att det beror på att de gått igenom mycket tillsammans.

– Man går ju igenom kriser och ser varandra och plockas ner från piedestaler och bilder som man har av varandra sen uppväxten, säger hon.

Och Lina håller med.

– När vi förlorade pappa så blev vi verkligen Hanna och Lina och totalt hundra procent stöd för varandra.

Annons