Lina Hedlund om dolda familjekampen i Melodifestivalen

22 feb, 2020 
AvIda Gustafsson
Lina Hedlund Nassim Al Fakir
Lina Hedlund är en av tre programledare för Melodifestivalen 2020.
Jobbet innehåller en hel del resande – och tid ifrån familjen.
Nu berättar Lina om de tuffa känslorna det innebär.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020
Recap Melodifestivalen 2020

Artisten och Mello-veteranen Lina Hedlund, 41, är just nu aktuell som en av tre programledare för Melodifestivalen 2020. Tillsammans med kollegorna Linnea Henriksson, 33, och David Sundin, 43, leder Lina tittarna igenom tävlingen som nu har kommit fram till den fjärde och sista deltävlingen.

Sedan 2009 är Lina Hedlund tillsammans med Nassim Al Fakir, 42. Paret förlovade sig 2018 när Nassim friade till Lina inför hela publiken på hästshowen Sweden International Horse Show som Lina Hedlund var en del av. Tillsammans har paret sönerna Tilo och Eide, som är 3 respektive 7 år gamla.

Stora beslutet för barnens skull

Jobbet som programledare för Melodifestivalen innebär långa arbetsdagar fyllda med repitioner och genrep och inte minst resande över hela landet. I början av februari tackade Lina Hedlund fästmannen Nassim för att han sköter hemmet och barnen medan hon är borta.

Recept.se Nyhetsbrev

”Tack Nassim för att du sköter all markservice och barnen”, skrev Lina kort efter Melodifestivalens första deltävling.

Annons

Lina Hedlund har dessutom talat ut om det stora framtidsbeslut hon och Nassim fattat för barnens skull. Efter att Mello-cirkusen är över går nämligen flyttlasset för hela familjen då paret köpt hus utanför Stockholm.

– Två dagar efter finalen sitter jag med hus. Det blir nog min överlevnad efter Melodifestivalen, i stället för att gå in i post Mello-depression får jag dyka in i det projektet för det ska dräneras och renoveras, berättade Lina till Expressen.

Vidare förklarade Lina att hon vill att hennes söner ska få en liknande barndom som hon hade, där hon och systern Hanna Hedlund växte upp på landsbygden med stor frihet. Men Nassim ville till en början inte lämna stan.

– Men jag fick som jag ville och nu är vi hundra procent överens om att ta det här steget, sa Lina till tidningen.

Lina Hedlunds familjekamp

Men flytten får vänta något då årets upplaga av Melodifestivalen är långt ifrån klar. Ikväll går den fjärde deltävlingen av stapeln och efter det väntas andra chansen och den stora finalen.

Annons

Just nu befinner sig Lina Hedlund och hela Mello-ensemblen i Malmö för kvällens tävling. Och till synes från Linas sociala medier är familjen inte på plats denna helg.

I ett nytt inlägg på sin Instagram delar Lina Hedlund nämligen med sig av den dolda familjekamp hon kämpar med under Melodifestivalen – saknaden efter sin familj. I klippet som Lina publicerat ses sonen Tilo sitta i en soffa med en gitarr i famnen. Nassim står bakom kameran och filmar medan sonen spelar och sjunger visan Idas sommarvisa.

”Längtar efter denna lilla människa så det värker”, skriver Lina Hedlund till klippet följt av ett hjärta.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Katarina Ljungdahl/TT

Annons