LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lill Lindfors bryter tystnaden om skilsmässan – anledningen bakom

13 jun, 2022 
Lill Lindfors var under elva år sambo med den folkkära skådespelaren Brasse Brännström.
Nu bryter hon tystnaden om separationen – efter förra sommarens familjetragedi.
Annons
Se kaoset bakom kulisserna när vinstbuketten nockar Hänts reporter: ”Förlåt”Brand logo
Se kaoset bakom kulisserna när vinstbuketten nockar Hänts reporter: ”Förlåt”

Lill Lindfors, 82, har en imponerande lång karriär – nu firar hon hela 60 år som artist. Hon har tagit sig ann ett helt gäng av olika genrer som sångerska, men även jobb som komiker och skådespelerska.

Lill har samarbetat med flera av våra mest kända artister – Povel Ramel, Björn Skifs och Tomas Ledin – för att nämna några.

Hon debuterade som sångerska redan på 1960-talet – endast 21 år gammal – och har framträtt på stora scener både inom sången men också inom teater. 1966 deltog hon i Melodifestivalen med bidraget Nygammal vals och vann hela tävlingen. I Eurovision song contest slutade hon på en imponerande andraplats.

Hon är nu aktuell med Broadwaymusikalen Anastasia som har premiär i Malmö efter sommaren.

Lill Lindfors make och barn

1969 gifte sig Lill med filmaren Peter Wester. Tillsammans fick de dottern Petronella Wester, 52, som har gått i samma fotspår som sin mamma och kom att bli både sångerska och skådespelerska.

Annons

1974 valde Lill och Peter att gå skilda vägar och hon är nu gift med direktören Anders Byström, 78, sedan 30 år tillbaka.

Men innan hon fann kärleken i Anders var hon tillsammans med skådespelaren Brasse Brännström, som är en av våra mest folkkära skådespelare. Han avled 2014.

Parets stora sorg: ”Känns som ett svek”

Efter elva år tillsammans gick även Lill och Brasse skilda vägar. Nu berättar hon om uppbrottet.

– Brasse och jag kommunicerade i perioder med små lappar på kylskåpet. Jag brukar säga att vi levde lappliv: ”Det finns köttbullar i kylskåpet, älskling”. Vi hade ett intensivt kvällsjobbsliv. Det fungerade väldigt bra, tycker jag, men uppenbarligen inte tillräckligt bra eftersom vi separerade efter elva år. Vi hade stort utbyte av varandra, men man mognar och växer kanske åt olika håll. Det var en fantastisk, rolig och intensiv period, säger hon till Amelia.

Hon berättar även att hon och hennes nuvarande man Peter delar en stor sorg. De miste nämligen sin hund sommaren 2021, vilket tog hårt på dem båda. Det var efter en tids sjukdom som de tog beslutet att avliva hunden Winja.

– Hon fick en fin sista sommar, då hon simmade. Jag saknar Winja varje dag. Även om vi avlivade henne för hennes egen skull, känns det som ett svek.

FOTO: Lasse Allard/Aftonbladet/TT/Pillan Thelaus/TT

Annons