TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Så lever Lill Lindfors dotter idag – därför känner du igen Petronella

22 jan, 2021 
Lill Lindfors, Petronella Wester
Lill Lindfors är högaktuell i Carina Bergfeldts talkshow på SVT.
Men nu kan tittarna känna igen hennes dotter Petronella Wester från helt andra sammanhang.
Annons
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Sångerskan Lill Lindfors, 80, är en av Sveriges främsta artister och skådespelare. Under sin långa karriär har hon fått ett antal guldskivor och är både kompositör och textförfattare till både sina egna shower, och till två barnböcker.

Idag lever hon ett lugnt liv på Öland ihop med maken Anders Byström, 75, och hunden Winja. Lill och Anders träffades 1988 när de arbetade tillsammans på Berns i Stockholm, och tre år senare ringde bröllopsklockorna för paret.

Men långt före det var hon gift med filmaren Peter Wester, 82, som hon har dottern Petronella Wester, 51, ihop med. Men deras äktenskap höll inte för evigt och efter det fann hon kärleken i skådespelaren Brasse Brännström, som hon var sambo med i elva år.

Petronella Wester, Lill Lindfors
Petronella är skådespelerska och sångerska.

Kärlekssagan med Brasse Brännström

Brasse hade sin storhetstid på 70-talet när han ihop med Magnus Härenstam gjorde succé i komikerbandet Magnus & Brasse. Men senare kom de att förknippas mer med barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter.

Annons

Brasse gick bort för flera år sedan, men trots det är saknaden efter honom fortfarande stor.

– Förutom att jag saknar honom som en kär vän har jag gång på gång saknat hans regi-öga, säger hon i samma intervju med Hälsoliv.

Förhållandet fick ett abrupt slut när det kom fram att Brasse förälskat sig i en kvinna när han filmade i Ungern.

– Jag var förtvivlad. Man blir inte förälskad över en natt. Jag insåg att det var ett uttryck för ett behov. En längtan efter något annat. Att han blev förälskad berodde på att vårt liv inte var på topp just då. Jag kände aldrig hat eller agg mot honom för att han lämnade mig. Så pass mogen var jag då, har hon sagt om uppbrottet från Brasse.

Det gör dottern Petronella idag

Dottern Petronella bor i Stockholm, men trots att Lill och dottern inte bor på samma orter och inte ses speciellt ofta, har Petronella gått i sin mammas fotspår. Hon är nämligen också en väldigt framgångsrik skådespelare och har bland annat gjort rollen som Eva Holm i Vita lögner.

Annons

Hon har också producerat shower, däribland den egna Sånger från en hemlig trädgård från 2007 och året därpå gav hon ut en skiva med samma namn. Petronella har dottern Tindra och i en intervju med Hälsoliv har Lill Lindfors berättat om relationen till sitt barnbarn.

Petronella Wester, Tindra Wester, Lill Lindfors
Lill Lindfors lycka över att ha blivit mormor.

– Jag älskar stunderna vi får tillsammans. Jag kände att jag skulle vilja finnas tillgänglig mycket mer. Men jag jobbar mycket och är inte en idealisk mormor. Det är en närvarofråga. Jag är ute och fladdrar. Man får fördela sina gracer, säger hon.

Lill Lindfors, Petronella Wester
Så ser Lills dotter Petronella ut idag!

FOTO: Hans Shimoda/TT, Charles Hammarsten/TT, Karin Törnblom/TT

Annons