LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här tar vännerna farväl av Brasse Brännström

01 okt, 2014 
AvOla Brising
Brasse Brännström avled i slutet av augusti. Nu har han förts till sista vilan. "Ceremonin var väldigt, väldigt vacker. Och väldigt mycket Brasse", säger Helena Bergström.
Annons

I slutet av augusti dog skådespelaren Brasse Brännström 69 år gammal hemma i lägenheten på Lilla Essingen i Stockholm. Måndagen den 29 september hölls begravningen i Eric Ericson-hallen, före detta Skeppsholmskyrkan, i Stockholm.

Solen sken, men de många nära och kära som kommit för att ta farväl var djupt tagna av sorgen och stundens allvar. På plats fanns en lång rad kända gäster som Brasses parhäst Magnus Härenstam, 73, Lasse Berghagen, 69, Lill Lindfors, 74, Helena Bergström, 50, och hennes make Colin Nutley, 70.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ceremonin innehöll mycket musik. Bland annat sjöng Peter Jöback, 43, tillsammans med Charlotte Centervall, 31, från bandet Cookies ´N´Beans.

Officianten Ma Oftedal, 60, höll ett minnestal och vände sig direkt till den avlidne:

– Brasse, du är död, men jag tror inte att döden är det värsta och jag känner tillit till att du nu är på en bra plats. På en kärleksfull plats.

Efter begravningen fortsatte gästerna till en krog i Stockholm för att dricka kaffe och fortsätta minnas och sörja den högt älskade Brasse tillsammans.

– Det var väldigt, väldigt vackert. Och väldigt mycket Brasse, säger Helena Bergström till Expressen.

Annons