Här tar vännerna farväl av Brasse Brännström

Brasse Brännström avled i slutet av augusti. Nu har han förts till sista vilan. "Ceremonin var väldigt, väldigt vacker. Och väldigt mycket Brasse", säger Helena Bergström.

Brasse blev 69 år gammal. Foto: Stella Pictures

Exhustrun Git Erixson var såklart på plats. Foto: IBL

Brasses parhäst Magnus Härenstam tröstas av hustrun Birgitta. Foto: IBL

Lasse Hallström och Lena Olin. Foto: IBL

Johan Wahlstöm kom. Foto: IBL

Lasse Berghagen ville hedra Brasse. Foto: IBL

Även Peter Dalle var på plats. Foto: IBL

Peter Jöback sjöng. Foto: IBL

Lars Amble och Micke Nyqvist. Foto: IBL

Lokalen var vackert utsmyckad. Foto: IBL

I slutet av augusti dog skådespelaren Brasse Brännström 69 år gammal hemma i lägenheten på Lilla Essingen i Stockholm. Måndagen den 29 september hölls begravningen i Eric Ericson-hallen, före detta Skeppsholmskyrkan, i Stockholm.

Solen sken, men de många nära och kära som kommit för att ta farväl var djupt tagna av sorgen och stundens allvar. På plats fanns en lång rad kända gäster som Brasses parhäst Magnus Härenstam, 73, Lasse Berghagen, 69, Lill Lindfors, 74, Helena Bergström, 50, och hennes make Colin Nutley, 70.

Ceremonin innehöll mycket musik. Bland annat sjöng Peter Jöback, 43, tillsammans med Charlotte Centervall, 31, från bandet Cookies ´N´Beans.

Officianten Ma Oftedal, 60, höll ett minnestal och vände sig direkt till den avlidne:

– Brasse, du är död, men jag tror inte att döden är det värsta och jag känner tillit till att du nu är på en bra plats. På en kärleksfull plats.

Efter begravningen fortsatte gästerna till en krog i Stockholm för att dricka kaffe och fortsätta minnas och sörja den högt älskade Brasse tillsammans.

– Det var väldigt, väldigt vackert. Och väldigt mycket Brasse, säger Helena Bergström till Expressen.

SENASTE NYTT!