sigrid bernson

Let's dance-Sigrid Bernson talar ut om aborten – tunga sorgen: ”Tufft”

Sigrid Bernson

Sigrid Bernson fick i höstas sin lilla son Viggo.
Men innan dess genomgick dansaren en abort – som hon nu talar ut om.
– Det kommer nog alltid vara en sorg, säger hon till tidningen Mama.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning
0:32

Efter reklamen: Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning

(0:32)

Slå på ljud

Det var tidigare i fjol som artisten Robin Bengtsson och Let's dance-profilen Sigrid Bernsson kom med nyheten att de väntade barn.

”En bulle verkar ta lite längre tid än de andra... I september blir Wille storebror och vi alla längtar tills vi får träffa den lille i magen”, skrev de då på Instagram där Sigrid visade upp gravidmagen.

I höstas kom sedan lilla Viggo till världen.

Robin Bengtsson, Sigrid Bernson i finalen i Let's Dance 2019.

Robin Bengtsson, Sigrid Bernson i finalen i Let's Dance 2019. FOTO: Karin Törnblom/TT

Sigrid Bernson om aborten – berättar om sorgen

Men bara två år innan Viggo kom till världen så hade Sigrid en mörk period. Hon var sjuk i utmattning, i samma veva som hon och Robin flyttade in i deras nya hus. I en intervju med Mama berättar hon om tiden, och hon säger hur mycket Robins son Wille betydde då:

– Självklart så var det svårt vissa stunder, om jag verkligen inte mådde bra, då kanske jag drog mig undan och gick och la mig och vilade. Det är klart man ska visa sig svag för barn, men du förstår vad jag menar, om man är helt psykiskt dränerad så behöver man få lite space. Samtidigt, jag ville ha det här trygga runt mig, och Robin och Wille, det blev väldigt tryggt. Willes rutiner där och då passade mig jättebra. Spelen vi spelade och de tecknade tv-programmen som vi tittade på var lagom nivå för mig.

Sigrid blev under denna period gravid – men då hon inte alls mådde bra gjorde hon beslutet att göra en abort. Hon berättar om sorgen:

– Det kommer nog alltid vara en sorg. Men även om det var ett tufft beslut där och då så var det rätt för mig. Jag är så otroligt tacksam för att jag och Robin tog oss igenom hela den här svarta dimman med utmattningen tillsammans först och att vi nu har fått lilla Viggo. Med facit i hand är jag tacksam för att det fick ta den här tiden, för jag tror inte att jag hade orkat vara den mamma som jag hade velat vara där och då, säger hon till Mama.

Sigrid Bernson blev gravid snabbt: ”För mig var det inte självklart”

När Sigrid mådde bättre kände hon hur hon kände en stark barnlängtan. Hon pratade med Robin och de tog beslutet att sluta med preventivmedel. Väl då gick allt snabbt.

– Inte ens en månad! Det är jag på ett sätt tacksam för. För mig var det inte självklart, för det är många runt mig som kämpar med IVF. Bland annat min syster gjorde IVF för att få det barnet de har i dag. När vi valde aborten, då fanns ju den aspekten också, så jag var ju skittacksam när vi plussade på stickan så fort, säger hon i intervjun.

FRÅN FÖRSTASIDAN