LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sigrid Bernson bryter tystnaden om skräckförlossningen – nu avslöjar hon

23 okt, 2022 
SIGRID BERNSON
Lite mer än 5 veckor har gått sedan Sigrid Bernson och Robin Bengtsson blev föräldrar till sonen Viggo. Nu berättar Sigrid om hur förlossningen egentligen gick till.
”Min förlossning avslutades med ett akut kejsarsnitt”, skriver hon.
Annons
Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändningBrand logo
Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning

I mitten av september blev Robin Bengtsson, 32, och Sigrid Bernson, 33, föräldrar till sitt första gemensamma barn: sonen Viggo.

”16/9 tidigt på morgonen så kom den här goa lilla killen ut. Vi är ju såklart tokkära i honom redan och hemma väntar en väldigt nöjd och mallig storebrorsa. Tacksamma och fyllda av kärlek”, skrev Robin då på Instagram.

Sedan dess har paret njutit av bebisbubblan ihop med Robins son Wille, 8, som han har från ett tidigare förhållande. Men exakt hur förlossningen gick till har varit oklart – fram tills nu!

Förlossningen tog 36 timmar – blev kejsarsnitt

Nu kommer det nämligen fram att förlossningen pågick i över 36 timmar och det hela avslutades med att Sigrid behövde göra ett akut kejsarsnitt. I ett nytt inlägg på Instagram delar Sigrid nu med sig av sin förlossning – som inte blev riktigt som hon tänkt sig.

Annons

Hon börjar med att tacka barnmorskorna och ge en stor eloge till BB Stockholm för stödet under förlossningen.

”Min förlossning avslutades med ett akut kejsarsnitt efter 36 timmars värkarbete på BB. Mitt vatten gick på måndagen den 12/9 och Viggo föddes på natten fredagen 16/9. Jag ville föda vaginalt och vi gjorde allt för att det skulle bli så.”, skriver Sigrid.

De provade allt möjligt för att få till en vaginal förlossning. Allt ifrån cytotek-tabletter, ballong-dilatation och oxytocin-dropp. Men Sigrid hade problem med att öppna sig och under en förhöjd dos av oxytocin-dropp sa Viggos hjärtrytm ifrån.

”Jag fick hög feber, frossa och kräktes av värkarna. Vi satte in epidural-bedövning men tyvärr fungerade den inte som den skulle även fast vi satte om den och justerade den flera gånger. Vi ”fastnade” till slut i ett läge där vi inte kunde komma framåt med förlossningen och timmarna gick.”, fortsätter Sigrid.

Annons

Robin Bengtssons stöd till Sigrid under förlossningen

Sigrid fortsätter berätta om dramatiska förlossningen.

”Så efter 36 långa timmar med värkarbete så avslutades förlossningen med ett akut kejsarsnitt. Jag vet inte hur jag hade klarat av kejsarsnittet utan Robin intill mig. Jag var så säker på att jag skulle föda vaginalt att jag inte hade känt in hur det skulle vara att behöva göra ett snitt. Det kändes mycket obehagligare än vad jag var beredd på och det vill jag inte sticka under stolen med.”, skriver Sigrid och fortsätter:

”Jag var verkligen rädd men Viggo behövde komma ut och det var det viktigaste. Ut kom han till slut. Hans lilla skrik på andra sidan draperiet som i all stress och rädsla var det vackraste jag någonsin hört. Robin fick klippa navelsträngen och sen känslan när de äntligen la honom på mitt bröst. Där och då glömde jag bort att de samtidigt höll på att sy ihop min mage, han var hos oss och han mådde bra.”

Annons

Kejsarsnittet var med andra ord det sista Sigrid hade förväntat sig men nu beskriver hon den otroliga lyckan och att allt var värt det.

”Även om jag tyckte att själva kejsarsnittet verkligen var traumatiskt så var mötet med Viggo lika vackert och stort som jag alltid föreställt mig att det skulle bli. Mina dagar på BB var kämpiga både fysiskt och psykiskt men vården jag fick måste jag säga var fantastisk. Trots en svår förlossning längtar jag nästan tillbaka.”, skriver Sigrid och avslutar med att hylla alla fantastiska barnmorskor för det otroliga arbetet de gör.

FOTO: Hänt, Instagram

Annons