LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Let's dance-profilens vägran – efter Aron Andersons intima förslag

21 jun, 2022 
André Färnsveden
Aron Andersson till vänster. Jasmine Tacáks till höger.
Dansparet Jasmine Takács och Aron Andersson nådde kvartsfinalen i Let's Dance 2022. De ska snart iväg och dansa ihop i USA. Men det intima förslaget från Aron var Jasmine tvungen att avböja.
Annons
Eric och Katja vinner Let's Dance 2022 – starka känslorna direkt efter vinstenBrand logo
Eric och Katja vinner Let's Dance 2022 – starka känslorna direkt efter vinsten

I årets upplaga av Let's Dance tilldelades den berömda glasskon till Eric Saade, 31, och Katja Lujan Ängelholm, 31. I finalen ställdes de mot komikern Filip Dikmen, 25, och fjolårets vinnare Linn Hegdal, 26. För Aron Andersson räckte det inte längre än en kvartsfinal, men han imponerade på det svenska folket genom att komma så långt i en danstävling, trots en funktions variation.

Aron har nämligen varit rullstolsburen sedan han var nio år gammal. Han drabbades då av cancer och under en operationen skadades en nerv i hans ben. Konsekvensen blev att han förlorade sin tidigare fulla funktion i benen.

Trots sin funktionsnedsättning är Aron en känd äventyrare som inte backar från utmaningar. Han är exempelvis den första rullstolsburna personen att bestiga både Kebnekaise och Kilimanjaro i Tanzania. Och även i Let's Dance skrev han in sig i historieböckerna genom att vara den första rullstolsburna att ställa upp i tävlingen.

Annons

Aron Anderson om kärlekslivet – efter skilsmässan: "Vill träffa någon”

Aron var tidigare i ett långt förhållande, men makarna separerades efter åtta år ihop. När Hänt pratade med honom i samband med Let's Dance berättade han om livet efter uppbrottet.

– Jag trivs absolut med att leva själv. Det är annorlunda. Jag var i en lång relation på åtta år och nu är vi inte tillsammans längre. Det är klart det är annorlunda när man är van att leva med någon annan, sa Aron.

Vidare berättade Aron att han har en ny lägenhet och att han trivs med sitt singelliv. Han fick även frågan om han är sugen på att träffa någon.

– Det är väl klart man är det! Man vill väl träffa någon på sikt, men jag har ingen jättebrådska med det, förklarade han för Hänt.

Annons

Let's dance-profilens vägran – efter Aron Anderssons intima förslag

Efter Let's Dance blev Aron och hans danspartner Jasmine Takács inbjudna till att dansa på en gala i USA. Men det var inte det enda äventyret som han ville dela med Jasmine. Inför programmet utmanade Aron även henne att hoppa fallskärm med honom. Hon gick då med på förslaget, men på ett villkor: Om de når finalen i Let's Dance.

– Jag sa: går jag till final, då hoppar jag. Men jag har inte gått till final, så det blir inget fallskärmshopp för mig i alla fall, sa Jasmine Takács till Nöjeslivet.

Aron föreslog då något annat: Att fjällvandra och bo i tält i några veckor. Men det gick inte heller hem hos proffsdansaren.

– Nej, fy Fabian! Jag kan inte tänka mig något värre, svarade Jasmine nämligen på förslaget.

Till slut kom de överens om att glamping är något de skulle kunna göra tillsammans. Alltså att bo i stora lyxiga tält med toaletter och duschar. Roligt ju!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons