TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Tony Irving lämnar – Let's dance-profilens tunga besked: ”Kliver av scenen”

17 okt, 2022 
AvJulia Riddertorp
Tony Irving
Tony Irving är minst sagt en ikon inom dansvärlden och vi har länge sett honom i succéprogrammet Let's Dance. Men nu berättar Irving om beskedet att dra sig tillbaka.
Annons
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara treBrand logo
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre

Den ende mannen i Sverige med den högsta internationella danspedagog- och domarutbildning i standard- och latindans. Bugg, disco, streetdance och salsa har han gått en domarutbildning i, vi syftar förstås på ingen mindre än Tony Irving, 56.

Irving är främst ett känt ansikte för det svenska folket från tv-programmet Let's Dance, där han medverkat sen starten 2006 och har därav varit med i alla 17 säsonger.

Men Tonys liv har inte varit en dans på rosor, under en period var det riktigt dystert för den folkkäre dansaren då han fick problem med missbruk.

Tony Irving om den mörka tiden – ”Då började jag köpa amfetamin”

Bakom kulisserna av dans befann sig en annan story om Tony än den vi sett i tablån i 16 år.

Annons

För ett femtontal år sedan fick han genomlida missbruket av amfetamin. När han under våren träffade Hänt berättade han om den mörka tiden.

På frågan om han minns det första tillfället då han brukade berättade han hur det började:

– Du, först testade jag det som bantningspiller för att gå ner i vikt, snart upptäckte jag att jag blev pigg och alert. Några år senare började jag umgås med vissa personer och föll in i deras sociala mönster. Då började jag köpa amfetamin. I början var det roligt och spännande, sedan kom skammen, säger Tony och fortsätter:

– I stunden är det positivt och glädjefullt. En energi. Men i slutändan var det en livsstil som jag upptäckte att jag inte ville ha. Sättet att umgås på. Nattklubbar. Äckliga människor. Dåliga beteenden. Det blev väldigt mörkt, allt. Den här olyckliga livsstilen trasade sönder mig. Det går att rymma från verkligheten en kort stund, för en kväll, men när det blir dag igen så finns skiten kvar…, berättade Tony då för Hänt.

Annons

Men Tony tog sig ur missbruket och han berättade för Hänt att det var som en uppenbarelse:

– Mitt företag gick i konkurs. Det var som en uppenbarelse. Jag insåg att jag hade misskött saker och ting, att felet var mitt! Det här var mitt ansvar, jag kunde inte längre skylla på andra. I det läget förstod jag att det var dags att bli vuxen.

Idag är han lyckligt gift med Alexander Skiöldsparr, 51 och de har varit makar sedan 2015. Men nu kommer Tony med ett tråkigt besked, nämligen att han tar ett steg tillbaka från karriären.

Tony Irvings tunga besked om karriären

I ett inlägg på Instagram berättar Tony att han kommer dra sig tillbaka och att det är ett annat val av livstil som gäller ett tag.

Tony kommer alltså från den 21 oktober enbart jobba 50 procent till februari nästa år.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons