LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nu bekräftar TV4-profilen nya kärleken: ”Jag har flickvän”

03 jun, 2024 
Loke Westberg
Dermot Clemenger har tagit Sverige med storm under sina år som en del av Let's dance-juryn.
Nu avslöjar han att han har en ny relation!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dermot Clemenger ryter ifrån: ”Dum i huvudet”Brand logo
Dermot Clemenger ryter ifrån: ”Dum i huvudet”

Let's dance är inte Let's dance utan de tre färgstarka jurymedlemmarna i Tony Irving, 57, Ann Wilson, 56, och Dermot Clemenger, 51.

Nu släpper den sistnämnda av de tre en öppenhjärtig självbiografi, Fly från monster, som berör hans mörka barndom med en ”tyrann” som pappa. Utgivningsdatum är satt till 7 juni.

– Jag går in i djupa detaljer om min barndom, hur det påverkade mig med en elak pappa, att vara mobbad i skolan och stränga lärare som slog oss, säger Dermot till Hänt och berättar om sin uppväxt:

– Jag var yngst av tio barn och vi hade en tyrann till pappa som var muntligt våldsam mot mamma dagligen och sedan visade det sig att han förgrep sig på tre av mina systrar. Jag gick i en sträng katolsk skola där jag blev mobbad för att jag ville dansa. Från åtta års ålder minns jag inte en enda rolig dag i skolan, det var bara ett helvete och en kamp för att överleva. Men dansen var alltid en ljuspunkt, det var min frizon.

Annons

I dagsläget är Dermot bosatt i Örebro och har egen familj. När Hänt pratade med honom för ett år sedan var han fåordig om huruvida han hade en käresta.

”Kanske, kanske inte”, skrev han i ett meddelande då.

Nu bekräftar dock dansprofilen att det finns en speciell person i hans liv.

– Jag har tre barn. Sedan har jag en flickvän just nu, säger han till Hänt.

En av döttrarna har följt pappans fotspår och dansar professionellt, hon ska representera Sverige under kommande dans-EM i Tjeckien.

– På midsommarafton åker jag med henne dit, säger Dermot.

Dermot Clemenger känner sig klar med Let's dance: ”Finns ett liv efter”

Sedan 2006 har Let's dance rullat på bästa sändningstid på TV4 tills man 2020 bestämde sig för att flytta programmet till lördagar istället för fredagar för att ge plats åt Bäst i test.

Det blev dock bara två säsonger till då man satte programmet på paus inför förra årets säsong.

– Det officiella uttalande var att det var på grund av dalande siffror, mer än så har vi inte hört. Personligen tyckte inte jag det var dalande siffror eftersom vi behöll över miljonen tittare när vi flyttade över från fredagen till lördagen, efter 18 år så det är ganska fantastiskt.

Vill du vara med igen om det kommer tillbaka?

– Jag vet inte, jag har gjort det så många år. Jag har insett att det finns ett liv efter Let’s dance. Skulle jag få förfrågan hade jag bara tackat ja om det var ihop med Ann och Tony. I en annan jury-konstellation är det inte intressant.

FOTO: TT

Annons