ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Let's dance profilen sparkad – efter storbråk med TV4

30 apr, 2022 
Charles Thulin
Angelica Hedlund
Juryn i Let's dance
Utan förvarning fick jurymedlemmen sparken – och ett storbråk utbröt mellan TV4 och Let's dance-profilerna.
Nu verkar dock årets jury vara nöjd med att bara vara tre.
– Här är där kompetensen finns, säger Tony Irving till Hänt.
Annons
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara treBrand logo
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre

TV4:s flaggskepp Let’s dance är inne på sin 17:e säsong i rutan. Minst lika folkkära som alla dansande kändisar är programledarna och jury-panelen som idag består av Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving, som varit med från starten.

David Lindgren och Petra Mede
David Lindgren och Petra Mede styr TV4:s flaggskepp Let's dance.

Både programledare och jurymedlemmar har kommit och gått genom åren. Så sent som förra året ersatte David Lindgren och Petra Mede tidigare succéduon David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

När profiler lämnat programmet har det oftast varit av egen vilja. Men inte alltid. För några år sedan fick en jurymedlem sparken, helt utan förklaring. Ett bråk bröt ut mellan juryn, deltagarna och TV4 – och även tittarna kom att rasa mot kanalen. Det var 2010 som Maria Öhrman, som då suttit i juryn i fem år, fick ett tungt besked av TV4.

Annons

– Jag fick veta att jag inte var aktuell längre och att det inte hade något med mina prestationer att göra. Även om det här inte är någon katastrof för mig, så är det aldrig roligt att bli bortvald, sa hon till Expressen.

– De har heller inte gett mig någon motivering, jag tycker att de borde kunna kommunicera rakt med mig efter fem år.

✔︎ Alla som varit jurymedlemmar i Let's dance

  • Tony Irving, 2006 – fram tills i dag
  • Ann Wilson, 2006 – fram tills i dag
  • Dermot Clemenger, 2006 – 2015, 2020 – fram tills i dag
  • Maria Öhrman, 2006 – 2010
  • Isabel Edvardsson, 2011
  • Cecilia Lazar, 2017 – 2019

Maria berättade att hon trodde att beslutet hade att göra med att hon inte längre var lika känd som övriga kollegor. Hon ersattes av 28-åriga proffsdansaren och Playboy-modellen Isabel Edvardsson. TV4:s val att släppa Öhrman uppskattades varken av deltagare eller jury.

– Det känns tragiskt. Hon är rolig att jobba med och vi har haft kul tillsammans, sa Ann Wilson och fick medhåll av många.

– Vi känner varandra och litar på varandra, det känns inte bra att Mia byts ut, sa Tony Irving.

Maria Öhrman, Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving var den ursprungliga Let's dance-juryn. ”Känns tragiskt”, sa Ann Wilson om att kollegan försvann.

Tony Irving om Let's dance-juryn: ”Säger inget mer”

I dag verkar dock Tony och övriga juryn vara nöjd över att bara vara tre.

Annons

– Vi har haft olika konstellationer men hamnar alltid tillbaka till att här var relationerna bra, här är där kompetensen finns. Till slut har vi landat i att kompetensen är rätt i juryn. Jag säger inget mer, säger Tony Irving till Hänt och syftar på att Dermot Clemenger är tillbaka sedan 2020.

Tidigare var man alltid fyra i juryn. Kommer det konceptet komma tilllbaka?
– Aldrig i livet, då kommer jag inte kunna prata tillräckligt, säger Tony skämtsamt.

Kollegan Ann Wilson fyller i:
– Det var två anledningar till att de tog bort den fjärde personen. Den ena var kostnad, att det blev lite billigare, och den andra var att Tony skulle prata så mycket.

FOTO: TT, Hänt.se

Annons