Let's dance-deltagarnas svar efter kritiken mot Cecilia Lazar

Cacilia Lazar i Let's dance 2019

Jurymedlemmen Cecilia Lazar fick hård kritik i förra veckans Let's dance. Nu försvaras hon av bland andra Sigrid Bernson, Robin Bengtsson, Calle Sterner och Kristin Kaspersen.

Årets säsong av Let’s dance hann bara pågå några veckor innan juryn möttes av stark kritik. I år består den av Tony IrvingAnn Wilson och Cecilia Lazar, och tidigare i säsongen gav Tony en känga till sina jurykollegor då han ansåg att de inte gav rätt poäng till de tävlande.

Förra veckan gav sig även tittarna in i diskussionen. Cecilia gav då skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg, 51, fyra poäng medan Tony gav samma dans nio poäng, något som upprörde många där hemma i sofforna.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Cecilia försvarade sig efteråt och menade att juryn måste ha fokuserat på olika saker under dansen.

– De andra i juryn kanske inte fokuserade lika mycket på tekniken som jag gjorde utan på att uppfylla det kravet att visa en annan sida av sig själv, som var kvällens tema.

Hon menade också att tittarna inte hade koll på hur dansen pasodoble skulle se ut och att de därför behöver ta reda på det innan de ger kritik till hur juryn sätter poängen.

Calle Sterner och Kristin Kaspersen försvarar juryn

Nu försvaras Cecilia av de tävlande i Let’s dance.

– Det är som det alltid har varit. Om de inte hade varit oeniga så hade det suttit en person där, säger dansaren Calle Sterner, 29.

Han får medhåll av sin danspartner Kristin Kaspersen, 49.

– Jag tycker det är bra att de tycker olika och att de ser på olika saker. Det vore konstigt annars. Då är det ju som Calle sa att då kan det ju lika gärna vara en person som sitter där om alla ska tycka lika hela tiden, säger hon.

Dansaren Sigrid Bernson, 30, menar att juryn i år har varit ovanligt hårda med sina poäng men att det bara gör det hela mer spännande som tävling. Hennes danspartner Robin Bengtsson, 28, förstår att juryn ibland ger poäng som skiljer sig åt.

– Om alla hade gett samma poäng då hade man bara behövt en jurymedlem, så det är klart att de inte kan ge samma poäng hela tiden.

Dansaren Linn Hegdal, 23, som dansar med Lancelot ”Lance” Hedman, 18, är enig med sina kollegor och säger att det är så det går till när man tävlingsdansar i verkligheten.

– De kollar på olika saker och olika saker tilltalar en precis som i allting. Man berörs olika av dans och man tycker vissa saker är viktigare än andra. Så är det ju när vi tävlar också, vissa domare tycker att man borde vinna och andra tycker att man inte ens borde vara i finalen. Det är normalt i vår värld.

Let’s dance sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

LÄS MER:Tony Irving svarar på TV4-tittarnas kritik mot Let’s dance

LÄS MER:TV4 i krismöte – efter bråken i Let’s dance-juryn

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT, Olle Sporrong/EXP/TT