LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irving svarar på TV4-tittarnas kritik mot Let's dance

12 apr, 2019 
Lina Arvidsson
Tony Irving svarar på tittarnas kritik om röstningen i Let´s dance.
Tv-tittarna är kritisk till röstningssystemet i Let's dance i TV4. De vill att juryn ska ha större makt över vem som får vara kvar i tävlingen – och vem som skickas hem. Nu svarar juryns ordförande, Tony Irving, på tv-tittarnas kritik – och medger att han håller med dem.
Annons

Årets omgång av Let’s dance är inne på sin fjärde vecka. I tidigare avsnitt har de dansanta kändisarna fått träda dansgolvet och visa upp sina nyförvärvade moves med respektive danspartner. Därefter bedöms varje person av juryn och får ett omdöme.

Första personen att lämna tävlingen var Leo Mendez, 43. Därefter fick barnprogramledaren Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, 28, säga adjö till tv-publiken och åka hem.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I Let’s dance avgörs dansarnas öde av juryns bedömning – och tittarnas röster. Juryn, bestående av Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar ger dansarna poäng. Men det är i slutändan tv-tittarnas röster som bestämmer vem som håller sig kvar i tävlingen och inte.

Det har fått Let’s dance-fansen att reagera. Många tycker att juryn borde ha större makt över vem som får stanna i tävlingen.

Röstning är ju bara för telefoninkomsten och inte till någon glädje för vare sig tittare eller dansare. Hela valet hos juryn är det enda rätta”, skrev en person bland många andra på TV4:s Facebook-sida.

Annons

Vill ha sista ordet

Nu har juryns ordförande Tony Irving gett ett svar på tittarnas vädjan till TV4 och Let’s dance om att juryn borde ha större makt.

– Vi analyserar under 90 sekunder varje deltagares dans. Därmed kan vi variera i både vårt yttrande om det var bra eller om det var dåligt. Samtidigt att vi kan ge olika poäng på grund av att vi har tittat på olika saker, säger Tony Irving i en video på Facebook.

Han fortsätter:

– Tillsammans sätts våra poäng i hop och då får de en totalpoäng. Men då kommer ni in i leken. Ni sitter hemma och röstar för bra dans, eller ni kan rösta för att rädda er favoritkändis.

Tony Irving medger också att han inte alltid håller med om tittarnas bedömning – och att han själv borde ha sista ordet.

– Jag är ordförande i juryn och tycker att jag borde ha sista ordet, men det har jag inte. Det har ni, publiken. Men jag accepterar att tillsammans vi hittar vem som åker hem, säger Tony Irving.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Andreas Bardell/TT

Annons