LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 i krismöte – efter bråken i Let’s dance-juryn

12 apr, 2019 
AvSarah Mansouri
TV4:s krismöte efter bråken i let's dance
Det är inte bra stämning mellan jurykollegorna i Let's dance. Trots att tittarna vill att juryn ska ha större makt, menar Tony Irving att det inte är så konstigt att tv-tittarna blir förvirrade med juryns delade åsikter. Men det är inte bara framför kameran som bråken mellan kollegorna pågår – nu kallar TV4 till krismöte.
Annons

Årets säsong av Let’s dance är i full gång på TV4 och två personer har redan åkt ur tävlingen. Första veckan var det Leo Mendez, 43, som fick lämna Let’s dance och förra veckan fick Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, 28, tacka för sig och åka hem.

I programmet avgörs dansarnas öde av juryns bedömning och tittarnas röster.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I juryn sitter Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar som ger sina omdömen om kändisarnas dansnummer och prestationer. Men tv-tittarna har också stor makt över vem som får stanna kvar i tävlingen – och vem som åker ur. Under det direktsända programmet kan de ringa in och rösta på sin favorit.

Let’s dance-fansen har tidigare under veckan protesterat mot röstningssystemet. De menar att juryn borde ha större makt att bestämma vilka som ska skickas hem från Let’s dance varje fredag.

Detta trots att stämningen mellan jurymedlemmarna är inte alls på topp just nu. I förra veckan kunde tittarna se när Tony Irving riktade kritik mot kollegerna, då han ifrågasatte hur hans kollegor dömer danserna – han tycker att de ofta har helt fel.

Annons

Tony Irving håller fast vid kritiken

Nu svarar både Ann och Cecilia mot kritiken i en intervju med Aftonbladet. Ann menar att hon inte tar kritiken från Tony eller någon annan på ett illa sätt, medan Cecilia inte riktigt vet vad hon ska göra med kritiken.

– Den kängan vet jag inte riktigt vart jag ska göra av om jag ska vara ärlig. Jag sitter inte där för att hålla med Tony, säger Cecilia till Aftonbladet.

De håller båda med Tony om att de har olika utgångspunkter när de gör sin bedömning.

– Skulle vi sitta där och tycka likadant allihopa? Hur kul tv-program hade det varit då?, säger Cecilia.

Tony Irving håller i sin tur fast vid kritiken. Han förstår att det måste vara svårt för svenska folket att veta vad de ska rösta på den här säsongen, eftersom deras utlåtanden är så pass olika.

Det är minst sagt tre bestämda profiler som är med i jurygruppen. De har alla stor erfarenhet av tävlingsdans och bred kunskap i allt som har med danskonst att göra. Men med tanke på bråken som uppstått även utanför kamerorna, så måste ordentliga åtgärder tilltas. Sajten Newsner skriver att det har det gått så pass långt att TV4 har tvingats gå in och kalla till krismöte.

Men Tony är tveksam till att ett möte kommer leda till något.

– Det lär bli en stor diskussion men folk brukar skita i vad jag säger ändå så vi får se hur det går, säger Tony Irving till Aftonbladet.

FOTO: TT

Annons