Lene Endres ord om barnen Rosanna och Edvin efter kampen

Lene Endres ord om barnen Rosanna och Edvin efter kampen
Lena Endré drabbades i våras av corona.
I sitt sommarprat berättar hon nu om de mörka tankarna.
– Det är svårt att skaka av sig, säger hon i programmet.
Annons


Lena Endre, 65, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare, och har under sin karriär hyllats av både svenska folket och kritiker. I våras var tanken att hon skulle regissera en pjäs i Oslo, men ödet ville annorlunda.

Annons

Tillsammans med några kollegor tog hon flyget till London för att se en pjäs. När hon sedan kom tillbaka till Oslo igen började hon känna sig dålig, och hade svårt att andas. Det här var strax innan restriktionerna på grund av coronavirusets spridning infördes.

Bara en vecka innan premiären stängde Norge ner på grund av pandemin, och Lena fick resa hem till Sverige igen. Väl hemma blev andningsbesvären värre, och det skulle senare visa sig att hon drabbats av corona. I tio veckor kunde Lena inte lämna sitt hem, vilket gav henne mycket tid till att tänka och fundera kring saker som varit.

Annons

När Lena tillsammans med dottern Rosanna Endre, 29, gästade Nyhetsmorgon i början av juli berättade de om den tuffa tiden.  Rosanna har själv varit orolig för sin mamma, men inte vågat säga något.

– Jag har inte velat säga det till henne för att förvärra situationen. Men jag har haft många i min närhet som har haft föräldrar som till och med gått bort. Så det har varit en stor oro att det skulle bli värre, sa hon i programmet.

Lena Endrés ärliga ord om barnen

I sitt sommarprat förklarar Lena nu att de inte bara var fysiska besvär hon upplevde under sjukdomsperioden.

– Det är som att sjukdomen kommer med ett slags psykiskt knäckande ärende. Som att den vill att man ska sjunka djupt, inte bara ha feber och ha en massa andra konstigt symptom som man aldrig varit med om förut, utan att man också ska tänka svarta tankar, säger hon i programmet och fortsätter.

Annons

En del av tankarna kretsade kring barnen.

– Som: ”Herregud, vilken urusel mamma jag måste ha varit. Jag gick ju iväg till teatern varje kväll vid middagstid. Ingen hjälp med läxor, ingen nattning, ingen godnattsaga”.

Hon fortsätter:

– Och när jag tänker efter, har jag verkligen åstadkommit någonting över huvud taget för en annan människa?

Lena är i dag frisk och hon har kunnat släppa många av de mörka tankar hon hade under sjukdomsperioden. Men hon berättar att vissa fortfarande finns kvar.

Annons

– Nu när jag klivit ur den här coviden hänger ändå de där tankarna kvar som en igel eller snigel på ögat. Det är svårt att skaka av sig.

Lena Endre har barnen Rosanna och Edvin, 25 från sitt tidigare förhållande med Thomas Hanzon, 57.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…